Kommunikasjonen til Miljøpartiet De Grønne er for tiden preget av krisemaksimering og angrep på politiske motstandere

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI kjølvannet av Høyres tilsynelatende u-sving når det gjelder Buskerudbypakke 2, har MDGs representanter i Drammen fått kalde føtter og griller i hodet. Det kastes nå rundt formaninger, forbannelser og usakligheter.

Det hele startet 10/4, da Ståle Sørensen raste mot Høyre og Fredrik Haaning for det han omtaler som et «dolkestøt» på alle som har jobbet så lenge med prosjektet. Hva er da viktigst i et lokaldemokrati lurer jeg på? Demokratiet eller prosjektet?

«Småbarnsmoren fra Krokstadelva» var ute på Facebook 13/4 for å advare mot at nei til bomringen vil flå oss eikerværinger. Begrunnelsen var at bomfinansieringen av de statlige prosjektene vil bli vesentlig dyrere uten bomring. Ingen kunne i midlertidig svare på hva differansen vil bli eller hvorfor det ville bli dyrere.

I kommentarfeltet ble det også påstått at bompasseringene ville vært 50 prosent billigere dersom kommunen hadde gått for deres tiltakspakkeforslag for BBP2, til tross for en total kostnadsforskjell på kun 13,1 prosent mellom pakkene. Da ble det noe rart når Sørensen dagen etter gikk ut i Drammens Tidende for å snakke om at Høyre sliter med sine regnestykker.

Onsdag 24/4 kunne vi lese at Sørensen ikke tror på at 30.000 har skrevet under på listene mot bomringen, og krever verifisering via folkeregisteret. Her er det to problemer. For det første vil dette verifiseres ved høstens kommunevalg, noe som gjør det unødvendig å verifisere det nå. For det andre taler Sørensen mot seg selv når han bruker antall som argument for om en sak er politisk relevant.

Om vi sier at det reelle antallet er 10.000, så innebærer dette omtrent 25 prosent av dem som stemte ved kommunevalgene i Svelvik, Drammen og Nedre Eiker i 2015. Eller sagt på en annen måte, mer enn fem ganger så mange som stemte på MDG ved samme valg.

Med andre ord mener Sørensen det er udemokratisk å skulle høre på en gruppe mennesker som med meget god margin er større enn hans egen velgermasse. Han skal være svært forsiktig med å omtale dette som et useriøst politisk argument. Uansett reelt antall, så er det med stor sannsynlighet fremdeles et betraktelig høyere antall enn MDGs egen velgergruppe. Snakk om fallitterklæring.

Man må også anta at det er flere innbyggere som ikke har skrevet under, for eksempel meg selv, som også er motstandere av bomring, og mener det ikke løser infrastrukturutfordringene i Drammen på en rettferdig måte. Bomringer er og blir en usosial form for skattlegging, da den treffer alle uavhengig av økonomi og bosituasjon. Men det spiller kanskje ingen rolle, ettersom Sørensen i drm24 12/9-18 uttalte at «de som har dårligst råd i samfunnet vårt sitter ikke i bil».

Da legger han enten listen for dårlig råd svært lavt eller så velger han å se bort fra utviklingen i boligmarkedet de siste ti årene. 

Kommunikasjonen til Miljøpartiet er for tiden preget av krisemaksimering, og angrep på politiske motstandere og innbyggere som ikke deler deres syn på BBP2. De utviser en generell mangel på respekt for lokaldemokratiet og dets innbyggere. Flaut!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags