Gå til sidens hovedinnhold

Slutt for frivilligheten?

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Uten frivillighet stopper Norge, det kan en lese flere steder, det være seg idrett, Sanitetsforeninger, pasientforeninger og andre lag, som alle er avhengig av frivillig innsats.

I de foreninger jeg er aktiv med i, Diabetesforbundet Buskerud og lokallaget Lier Hurum og Røyken samt i LHL Drammen Lier er vi veldig mange frivillige .

Fordi LHL Lokallaget eier et hus og det er der vi samles, regnes det som fast oppmøte sted, da har ingen lov til å motta kjøregodtgjørelse. Det samme gjelder alle lag og foreninger som møtes på faste steder, som på aktivitetshuset i Lierbyen- frivillighets sentralen osv etter revisors oppfatning.

Fast oppmøte sted regnes som fast arbeidssted og frivillige organisasjoner er ikke unntatt lovverket. Det resulterer i at alle frivillige som benytter egen bil til og fra må betale for å gjøre en frivillig innsats.

LES ALT OM BOMPENGE-DEBATTEN

Nå når det innføres bompenger, hva skjer med alle frivillige? Hvor mye skal det koste å være frivillig? Hva blir konsekvensen for alle pensjonister som engasjerer seg, som kun har pensjon?

Er det konsekvensutredet når det gjelder frivillighet? Er det mulighet for å få refundert bompenger om en kan dokumentere at det gjelder frivillighet?

Å delta i frivillig arbeid er kostbart nok, det er ingen som kjøper så mange lodd , som baker kaker og gir gevinster som oss, for å støtte opp om lag og foreninger!

Hvis dette blir for kostbart for frivillige, ja da stopper vel Norge da?

Kan vi møtes vi på forskjellige gatehjørner og gå bort til det «faste» stedet etterpå?

Eller kan en eller annen politiker gi oss et bedre alternativ?

Kommentarer til denne saken