Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir e-sigaretter tillatt

Artikkelen er over 5 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fremskrittspartiet har fått gjennomslag i regjeringen for at e-sigaretter skal tillates for salg i Norge. Det skjer når regjeringen om kort tid fremmer en egen lovproposisjon i forbindelse med EUs tobakksdirektiv.

EUs tobakksdirektiv ble vedtatt i 2014 og Norge er forpliktet til å følge opp dette.

LES OGSÅ: Fjordbyen kommer!

Her slås det fast at e-sigaretter skal reguleres. Derfor må Norge si ja til dette, eventuelt forby e-sigaretter. Det er ikke aktuelt for Fremskrittspartiet.

E-sigaretter med mer enn 20 mg nikotin klassifiseres som legemidler.

E-sigaretter med inntil 20 mg nikotin kan reguleres som et tobakksprodukt, hvilket betyr at de blir underlagt samme restriksjoner på bruk som vanlige sigaretter.

E-sigaretter skal unntas oppstillingsforbudet og vil ikke ha restriksjoner når det gjelder smakstilsetninger utover det som fremgår av EUs tobakksdirektiv.

LES OGSÅ: Fri oss fra institusjonalisering og sykeliggjøring

Det vil bli tillatt med fjernsalg, både grensekryssende og innenlands netthandel. Mange er allerede vant med å kjøpe e-sigaretter på nett. Det må opprettes en form for registreringsordning for dette (EU-krav). Det som nå fremmes i en egen proposisjon til Stortinget, er det som det er mulig å få til innenfor dagens lovverk og bestemmelser i EU. Proposisjonen skal nå via Kongen i statsråd før den fremlegges for Stortinget.

Jeg har forståelse for at mange ønsker at fjerningen av dette lovforbudet skulle gått lenger.

LES OGSÅ: Pasientens beste

Men dersom vi regulerer e-sigarettene som legemidler, vil vi få andre utfordringer. Derfor mener vi at dette er et stort steg i riktig retning.

For Fremskrittspartiet er det gledelig å fjerne forbudet mot e- sigaretter, fordi vi har tro på at dette kan hjelpe folk i kampen for å slutte med tobakk.

FLERE AKTUELLE MENINGER:

* På tide å snu torva

* Elitestyre eller embetsmannsvelde?

* Fjern ordføreren - ikke lyskrysset

 

Kommentarer til denne saken