Byen Vår Drammen på offensiven

KJENNER SEG IKKE IGJEN: Daglig leder i Byen Vår Drammen, Tom Søgård, mener vinkelen på Simon S. Nordangers kritiske debattinnlegg om Byen Vår Drammen er langt fra virkeligheten.

KJENNER SEG IKKE IGJEN: Daglig leder i Byen Vår Drammen, Tom Søgård, mener vinkelen på Simon S. Nordangers kritiske debattinnlegg om Byen Vår Drammen er langt fra virkeligheten. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerByen Vår Drammen ønsker å kommentere Simon Nordangers innlegg her i Drammens Tidende  7. juli.

Gulskogen Senter

La det være klart med en gang, vi er enige med Nordanger når det gjelder saken om Gulskogen Senter. Vi er sterkt kritiske til at Gulskogen senter har fått drive i strid med reguleringsbestemmelsene i seks år. Vårt utgangspunkt er at Gulskogen Senter aldri burde fått tillatelse til så stor utvidelse.

Vi mener det ikke er god bymiljøpolitikk å tillate utbygging av et stort, regionalt senter noen kilometer utenfor sentrum med klart forsterket konkurransesituasjon for sentrumshandelen.

DU KAN FØLGE DEN LOKALE DEBATTEN PÅ FACEBOOK.

Drammen sentrum som handelssted er med god margin størst i vår region, men Gulskogen Senter har tatt mer eller mindre all veksten i varehandelen i årene siden utvidelsen i 2010. Det var politisk flertall for utbyggingen av Gulskogen Senter, det får vi ikke gjort noe med, men vi mener at utøvende myndighet må sørge for å håndheve den vedtatte reguleringen. Reguleringsbestemmelser må følges både av store og små aktører.

Vårt styre har fulgt denne saken og vår mening har kommet klart til uttrykk i ulike sammenhenger, senest 4. juli i et stort oppslag her i DT.

Byarrangementer

Nordanger nevner Elvefestivalen som et arrangement som ikke bidrar til sentrumshandelen. Vi er enige med Nordanger i at Elvefestivalen ikke har umiddelbar betydning for salget i sentrumsbutikkene, men han glemmer at Byen Vår Drammen har mange serveringssteder blant sine medlemmer, og for dem har Elvefestivalen meget stor betydning. Dessuten er festivalen kanskje det enkeltarrangementet som får flest drammensere ut hjemmefra og skaper et enestående liv i sentrum.

Som sådan er Elvefestivalen, skisprinten og andre byarrangementer viktige for å gjøre sentrum attraktivt og levende, skape gode opplevelser og venne folk til å bruke byen.

LES OGSÅ: Drammens tyngdepunkt flyttes sørover

Nordanger er positiv til mindre arrangementer og overser i sin kritikk at Byen Vår Drammen også driver med mange mindre arrangementer som for eksempel Bondens Marked (11 ganger per år), Handelens Dag (tre ganger per år mot en gang tidligere) og Julegrantenning samt flere nye byarrangementer det siste året som «Juleøllansering» i samarbeid med serveringsbransjen og bryggeriene, «Strømsø Åpner Julen» i samarbeid næringslivet på Strømsø, «Idrett For Alle» i samarbeid med Drammens Ballklubb og Drammen Idrettsråd og ikke minst «Globus – Internasjonal Mat og Kulturfestival» i samarbeid med Interkultur, Drammen Minoritetsråd og Buskerud Innvandrerråd.

Det er ikke ett enkelt arrangement som skaper livet i sentrum, men summen av alt som skjer; små og store arrangementer, begivenheter, aktiviteter, kultur, opplevelser og hverdagslig byliv.

I forfall?

Det som får oss til å reagere mest er overskriften ”Byen Vår Drammen i forfall”. Det er en formulering som både administrasjonen og styret i Byen Vår Drammen opplever som langt unna virkeligheten. Siden i fjor sommer har vi gjennomført tidenes mest besøkte Elvefestival, kjørt over 2000 glade barn med Tøffetoget, fått en lokal bestselger med boken «Møter med Drammen», arrangert Omdømmekonferansen for andre gang, hatt stor juleøllansering på Bragernes torg, åpnet julen på både Strømsø og Bragernes, anskaffet vinterlysskulpturen «HELGE», bidratt til at den 13. skisprinten i Drammen sentrum ble «the best ever», startet Destinasjon Drammen med fokus på besøksnæringen og konferansemarkedet, organisert butikkene i «nabolag» med tanke på økt engasjement og aktivitet, igangsatt og gjennomført spennende prosjekter i bylivsutviklingsprogrammet «Byliv», bidratt til å markere Drammen internasjonalt som street-art by, gjennomført «Idrett for alle» med over 350 deltakende barn på torget, planlagt «Globus – Internasjonal mat og kulturfestival» og bidratt til å ta Drammens omdømme til nytt rekordnivå.

Med glimt i øyet kan vi si at dette kommer i tillegg til alt det vi egentlig driver med.

LES OGSÅ: Valgets kval: Soveby eller vinnerregion?

Vi har også lansert ny logo, økt vår tilgjengelighet ved å flytte inn i nye lokaler, ansatt ny medarbeider og rekruttert 15 nye medlemsbedrifter i løpet av året som har gått. Når vi vet at vi også landet et solid økonomisk resultat for 2015, så har vi grunn til å mene at vi ikke er i forfall, men på offensiven.

De tusen ting

Byen Vår Drammen er en organisasjon som skaper liv i sentrum og bidrar til å gjøre sentrum attraktivt. I tillegg er vi et uttrykk for fellesskap og samhandling.

Hvis man skulle følge Nordangers kommentar om utmelding, ville effekten være det motsatte av hva vi tror Nordanger ønsker.

LES OGSÅ: Fjordbyen kommer!

Vi mener at flere burde melde seg inn i Byen Vår Drammen. Nærmere 200 bedrifter er med oss allerede, men det er fortsatt mange som ikke deltar i samarbeidet om å gjøre Drammen sentrum enda mer levende og attraktivt. Det er tusen ting som må gjøres for å skape levende byer. Byen Vår Drammen holder på med hundrevis av disse tingene. Noen ganger tenker vi at vi har for store ambisjoner i forhold til vår kapasitet, men viljen til å skape resultater gjør at vi, og mange gode samarbeidspartnere, står på langt utover hva som kan forventes. Den beste garantien for å få til noe er å samarbeide.

Vi lover at vi skal fortsette å kjempe for et levende sentrum og vi håper på flest mulig medspillere i det arbeidet!

FLERE AKTUELLE DEBATTINNLEGG:

* Strømsgodset og Espeseth

* Skal vi være redd for tyver fra hovedstaden nå?

* Hva er kulturens svar på kunstgresset?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags