– Er ikke negative til en Pavarotti-løsning

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDrammen Høyre er selvfølgelig opptatt av et blomstrende byliv og at både utesteder, kulturaktiviteter og folkeliv skal ha en sentral plass i Drammen sentrum. Vi er også av den oppfatning at hvis man velger å flytte til sentrum i en by må man påregne mer støy enn ute i forstedene og på landet.

Ulf Erik Knudsen fremmet, på vegne av FrP, et forslag i bystyrekomitéen for kultur, idrett og byliv den 13. november som ikke ble tatt opp til behandling.

Forslaget, i 4 punkter, dreide seg om problemene som har oppstått i forbindelse med støy fra utestedet Pavarotti i forhold til beboere i nyoppførte leiligheter på andre siden av Nedre Torggate.

Bystyrekomiteen besluttet at forslaget ikke skulle behandles på følgende grunnlag:

- Forslaget kunne ikke behandles i bystyrekomiteen fordi den ikke har mulighet til å foreta økonomiske disposisjoner. Behandling av forslag med økonomiske konsekvenser skal behandles i formannskapet eller i bystyret.

- Forslaget berører flere lover og bestemmelser som ikke hører hjemme i denne komiteen, herunder Plan og bygningsloven og bestemmelser i forhold til folkehelsen.

- Kommunen kan ikke bestemme at folk som velger å bosette seg i sentrum må forvente å bli utsatt for støy.

- Forslaget innebærer en forpliktelse for kommunen som kan føre til at det duker opp flere slike saker fremover. De formelle og juridiske forholdene må derfor avklares.

At saken ikke ble tatt til behandling i bystyrekomiteen betyr ikke at Høyre er negative til å finne løsning på saken. Tvert imot Denne saken har imidlertid flere prinsipielle sider som må vurderes før et vedtak fattes. Disse vurderingene kan ikke- og skal ikke behandles i bystyrekomiteen, men i formannskap eller bystyre. Jeg regner med at Knudsen vil fremme forslaget i riktig forum slik at det kan gjennomføres en saksbehandling som ivaretar Pavarottis aktiviteter, beboere i området og som legger nødvendige premisser for slike saker i fremtiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags