Globusgården ligger der som en kuruke. Fjern den, og bygg nytt.

Av
DEL

MeningerNå har Globusgården forsimplet det flotte Strømsø torg og de nære omgivelser lenge nok. Der den ligger som er kuruke midt i herligheten. Med sine hyppig skiftende leierbore som ingen jubler over.

Det skjærer en like mye i sjelen hver gang man passerer elendigheten. Et høybygg vil være den perfekte løsning, og danne en slags pivåtapp for omgivelsene.

Skissen som presenteres er tiltalende med et passende kunstnerisk tilsnittsvært tiltalende med et passende kunstnerisk tilsnitt. Bygget vil til de grader forskjønne området, og være det perfekte signalbygg for sentrale Strømsø. Og selvsagt må det få et nytt og hensiktsmessig navn. (Tegningen ligner en tårnkake, så det blir vel noe med «tårnet»). Men hvorfor man på død og liv skal bygge oppå det eksisterende ruklet er en gåte.

For en som nesten alltid går inn for verning, skriker Globusgården derimot etter fjerning. Pill råtten som den er. Og miljøversting som den har vært i lange tider. Man skal ikke være mye bygningskyndig for å skjønne at det er fordel å starte helt på nytt. Noe som selvfølgelig også gir større arkitektonisk frihet. Men la gå, det løpet er vel kjørt, og tiden er viktig Vi orker mer. Og problemet lar seg sikkert løse.

Det nye Bystyret får spilt den desidert viktigste sak til forskjønnelse av byen rett i hendene. Gi prosjektet grønt lys og la Hyttedalen få de nødvendige fullmakter. Inn i reguleringsplanen i juni og fiks ferdig året etter. Høyverdige leietakere vil strømme til.

Og man vil endelig kunne krysse det flotte Strømsø torg med rak rygg og hevet blikk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags