Ingen skal være redd for å fortelle hva de opplever på arbeidsplassen

Av
DEL

LeserbrevLærer Hilde Glenne ved Høvik skole fortalte til Drammens tidende onsdag sist uke om sine observasjoner av at elever som har vært på koranskole med overnatting ofte har vært trøtte, og at de ofte blir hengende etter med skolearbeid. Når jeg så leser at rektor ved skolen går ut og beklager på vegne av skolen blir jeg skremt. Lærere i Lier kommune skal ha akkurat like stor ytringsfrihet som alle andre.

Det er for meg meget problematisk at en rektor i Lier kommune mener at lærere ikke skal kunne uttrykke seg i mediene med bakgrunn i observasjoner de gjør i sitt yrke. Uttalelser som det rektoren kommer med i artikkelen til Drammens Tidende er med på å kneble ytringsfriheten. Det er etter min mening helt urimelig at så fort noen sier noe som kan virke provoserende for enkelte grupper, skal man ut å beklage seg.

Det skal ikke være slik at ansatte skal føle seg presset til ikke å fortelle om opplevelser og observasjoner som gjøres på arbeidsplassen. Jeg synes også det er forunderlig at rektoren har beklaget på vegne av skolen. Skolen har ingenting å beklage, dette handler om et privat utspill fra Glennes side. Ifølge skolens rektor har ikke Glenne fått beskjed om ikke å uttale seg mer, men når hennes egen rektor går ut i mediene og beklager på vegne av Glennes arbeidsplass, er inntrykket noe ganske annet.

Ingen ansatte skal være redd for å fortelle om hva de ser og opplever på arbeidsplassen. Hvis det skal være slik at rektorer skal gå ut å beklage seg for alt mulig som kan være problematisk for noen å høre, så har vi et problem. Det kan ikke være slik at enkelte åpenbare problemstillinger ikke skal kunne snakkes om.

Ansatte i Lier kommune skal ha like mye ytringsfrihet som hvem som helst andre. Det håper jeg den aktuelle skolens rektor og resten av rektorene i Lier har fått med seg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags