Kan noen forklare meg hva som er fordelen med den nye kjempekommunen?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ja nå er Drammen blitt stor og mektig. Kommunesentraliseringsspøkelset (puh for et langt ord) har flagret over hodene våre både her og der i kongeriket, og har blant annet resultert i at bruntrøyer oppe i Drammensvassdraget så vel som innbyggerne av sørlandsbyen på Østlandet nå må forholde seg til maktsenteret på Bragernes torg.

Følg DT Meninger på Facebook.

Riktignok med egne representanter som får være med å styre storkommunen, men men ... Det er rart med det. Det kan lett bli en storebror som bestemmer over de to småsøsknene sine, og som avgjør kursen videre.

Fred i kommunestua (rådhuset) kan det nok bli, men det kan bli en fred på storebrors premisser. En pax drammensis for å si det på sjøllært og kanskje ikke helt god latin.

En ting til. Jeg vil gjerne, kanskje over en kaffekopp, få forklart av en kyndig person hvilke fordeler disse kjempekommunene har, satt opp mot mindre kommuner. At bitte små kommuner kan ha sine vansker går det an å skjønne, selv om noen av disse også greier seg bra. Men sant å si mener jeg at både Nedre Eiker og Svelvik ville ha greid seg godt sjøl om de til tider har strevd.

Fortsetter utviklingen som nå, med nye omganger sammenslåinger, vil det vel snart ikke være verken kommuner eller fylkeskommuner igjen. Da er vi tilbake til den tiden Harald Hårfagre samlet landet. Men denne gangen er det så vidt jeg vet ingen som har gjort løfte om ikke å klippe hår og skjegg før landet er samla. Heia Norge!
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken