Hva betyr det egentlig «å legge seg flat»?

Å LEGGE SEG FLAT: Finn Sjuve filosoferer over betydningen av å legge seg flat:«Jeg føler også at det er stor usikkerhet rundt hva konsekvensen er når noen gjør dette? Et tredje spørsmål som reiser seg er, kan privatpersoner legge seg flate?»

Å LEGGE SEG FLAT: Finn Sjuve filosoferer over betydningen av å legge seg flat:«Jeg føler også at det er stor usikkerhet rundt hva konsekvensen er når noen gjør dette? Et tredje spørsmål som reiser seg er, kan privatpersoner legge seg flate?» Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Over hele distriktet ligger folk nå flate. Flest her i Drammen, men også oppover i de stolte, alenestående Eiker-bygdene. Det er i hovedsak politikere, kommunalt ansatte ofte i byggeetaten, samt politifolk som utøver denne botsøvelsen. Jeg tror mange av oss er litt i villrede om hva det egentlig betyr «å legge seg flat». Jeg føler også at det er stor usikkerhet rundt hva konsekvensen er når noen gjør dette? Et tredje spørsmål som reiser seg er, kan privatpersoner legge seg flate?

Jeg leste nylig i avisen at politiet på Åmot legger seg flate fordi de ikke innbrakte, som det heter på politispråket, en pitbullhann som hadde drept en schæfertispe med et velrettet bitt i tispas strupe.

DEN LOKALE DEBATTEN KAN DU FØLGE PÅ FACEBOOK:DT MENINGER.

Jeg har for lenge siden stått fram offentlig med min frykt for kamphunder så for meg er det intet mysterium at politiet unnlot å innbringe pitbullhannen. Men tror du politiet på Åmot innrømmer at de også er redde for pitbull? Nei da, ikke et ord om det – de sier at de «legger seg flate» for at de ikke innbrakte morderhunden! Hadde jeg tenkt på det da jeg sto fram med min frykt, så skulle jeg jo sagt at jeg legger meg flat for bikkjer, eller hunder som eierne kaller dem, det hadde vært mer macho.

Vi leser også, side opp og side ned, om politikere, byggesaksbehandlere og deres sjefer som legger seg flate for åpenbare feil de har begått ved godkjenninger eller avslag i byggesaker.

LES OGSÅ: Trist og virkelighetsfjernt av Det Islamske Kultursenter

Føritia, som det heter, fikk folk sparken hvis de gjorde for mange og for grove feil i den jobben de hadde tatt på seg å utføre. Det var føritia – nå legger dem seg flate. Hvis du legger deg flat så får du ikke sparken. Jeg har til og med lest om en kommunal sjef som la seg flat og innrømmet at hun ikke kunne gjøre jobben sin lenger. Vet du hva kommunen gjorde? De lagde en ny stilling til henne, en stilling som aldri har eksistert før og som ingen noensinne har hørt om.

Men hva med dem som er ofrene for at noen velger å legge seg flate?

LES OGSÅ: Sykehus på Brakerøya

Slik jeg forstår det så har du ingen krav på erstatning hvis de som har gjort feilen legger seg flate. Når kommunens politikere godkjenner et bygg nær deg som, etter regelverket, aldri skulle vært godkjent, og du mister all sol, utsikt og 50 % av verdien på leiligheten din, hvis politikerne som har begått denne bommerten legger seg flate, kan du bare glemme noen form for kompensasjon.

Så til spørsmålet om privatpersoner kan legge seg flate? Det tror jeg faktisk ikke de kan.

LES OGSÅ: Mangler Drammen en viktig visjon?

Det er nok en botsøvelse som er forbeholdet politikere, kommunalt ansatte og politiet. Jeg ser for meg at du for eksempel har plassert søppelbeholderne dine i strid med kommunale vedtekter, er sein med betalingen av kloakkavgiften, eller har plassert lekestua til ungene en meter for nære gangveien.

Jo, du kan jo for moro skyld ringe byggesaksavdelingen og fortelle dem at du legger deg flat hvis de trekker tilbake gebyret ...

FLERE AKTUELLE MENINGER:

* Nå er det eksamen for vikaren

* Vårt felles ansvar for vern av drikkevannskildene

* Skal Øvre Eiker virkelig fjernstyres fra Drammen?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken