Jeg heier på deg, Kaja!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerI formiddag kunne jeg lese overskrifter i Dagbladet og DT vedrørende Kaja sitt innlegg stilet til Sylvi Listhaug.

Jeg er hoderystet over at enkelte i 2016 forsøker å nedsable ei ung, engasjert jente sine verbale ytringer. Kronikken din, Kaja, er god!

DU KAN FØLGE DEN LOKALE DEBATTEN PÅ DT MENINGER.

Du er 16 år, engasjert og viser en hjertevarme for svakere individer som lever under usedvanlige vanskelige kår. Du har ikke gjort noe feil, og jeg er sikker på at Sylvi Listhaug og andre rikspolitikere leser innlegget ditt med interesse.

Jeg er stolt av å bo i samme bygd som deg og det gleder meg stort som lærer å se at du bruker språket til konstruktiv meningsytring.

LES OGSÅ: Når ble det meg og mitt?

Det er en tragedie at samfunnsengasjerte ungdommer skal bli offer for grov hets og sjikane. Enn kan undre seg hva som får godt voksne menn til å lire av seg frekke og injurierende kommentarer i kommentarfelt eller andre steder. Hva med å invitere ungdommene til konstruktiv debatt istedenfor å benytte seg av gammelpatrikalske hersketeknikker tuftet på sexistisk sjikane av verste sort? Man kan saktens sikkert være uenig i ungdommens ytringer og såkalte naivitet enkelte ganger, men det er en kardinalfeil å undervurdere unge menneskers behov for å hjelpe andre, og det er svært synd om ungdommer skal bli redde for å stå fram med sine meninger.

Jeg heier på deg, Kaja! Du viser vei for en generasjon samfunnsengasjerte ungdommer.

LES OGSÅ: «Jeg håper du vet at du er god nok akkurat som du er...»

Det er dere som må rydde opp i rotet generasjonene før dere har skapt. Det er ved saklig og konstruktiv debatt at et samfunn utvikler seg. Det er beundringsverdig at du legger din hånd over de stakkars skjebnene som seiler over Middelhavet. Det er modig at du våger å utfordre destruktive krefter i samfunnet, og jeg tenker da ikke på Sylvi Listhaug som destruktiv, men ved ditt innlegg, så virvler du opp i skumle holdninger som en del mennesker i Norge innehar. Stoltenberg sa i en tale at Norge skal bli et mer inkluderende og tolerant samfunn. Vi skal møte urett med rett, og legge til rette for demokrati og ytingsfrihet.

Takk, Kaja, for at du bruker ytringsfriheten din. Det er flott at du bidrar i politikken, og supert at du setter ord på dine tanker. Det er helt utrolig at hjertevarme fra et ungt menneske skal avstedkomme hatske meningsytringer.

LES OGSÅ: «De er individer, de er fedre, mødre, de er søstre og brødre»

Til dere nettroll og andre som kun ser sin egen nese og matfat: kanskje på tide å få øynene opp? Det kan være lurt å prise seg lykkelig for at du bor i trygge, gode Norge? Du som sjikanerer og sprer eder og galle! Hva er formålet ditt? Hvor vil du? I mine øyne er du lavest på rangstigen! Du «sparker» og «sleiver» i hytt og vær med verbalt nonsens! La våre oppegående ungdommer være i fred, og dersom du er uenig i utsagnene deres, så møt dem, men med respekt og konstruktivitet.

Jeg vil stå opp for deg og forsvare din rett til å ytre deg, Kaja, og jeg forventer at flere gjør det samme!

FLERE AKTUELLE MENINGER:

* Den som venter på noe godt...

* Arbeiderpartiet går på egen bløff

* Skogers høyeste topp

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags