Spørsmål som må få svar i korrupsjonssaken

KORRUPSJONSSAKEN I DRAMMEN: «Når skal kommunens ledelse forstå og ta innover seg at de på denne måten har opptrådt både uklokt og uprofesjonelt?», spør Trine Borge Johansen i Drammen Senterparti.

KORRUPSJONSSAKEN I DRAMMEN: «Når skal kommunens ledelse forstå og ta innover seg at de på denne måten har opptrådt både uklokt og uprofesjonelt?», spør Trine Borge Johansen i Drammen Senterparti. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerFerien er over for de fleste nå, men konsekvensene av korrupsjonsskandalen i kommunen er på langt nær tilbakelagt.

Hilde Hovengen (Frp) skrev et innlegg i DT 30. juni, der hun målbærer det som mange har reagert på:

* Hvorfor ble den personen som hadde lederansvaret for de to korrupsjonsmistenkte satt til å lede den interne granskningen/oppryddingen i byggesaksavdelingen?

* Hvordan kunne noen mene at det var en fornuftig og klok beslutning?

* Var det ingen som stilte spørsmål ved om det ikke burde være en person uten mulig ansvar for det som hadde skjedd, som skulle gå inn og finne ut av dette?

Dette er høyst relevante spørsmål!

DU KAN FØLGE DEN LOKALE DEBATTEN PÅ FACEBOOK: DT MENINGER.

Men til alt overmål ble Hilde Hovengen refset av ordføreren over en helside i samme avis noen dager etterpå. Han prøver å vri Hovengens innlegg til å fremstå som en kritikk av personen som fikk ryddejobben. Det er ikke det som er skrevet.

Hun kritiserer tvert imot systemet som gjør dette mulig – og det er enhver politikers soleklare rett og plikt.

LES OGSÅ: Ombudskvinnen

At denne personen dessuten – etter at granskningen er ferdig – blir overflyttet til en nyopprettet og attraktiv stilling i kommunen, gjør ikke saken lettere å akseptere.

Når skal kommunens ledelse forstå og ta innover seg at de på denne måten har opptrådt både uklokt og uprofesjonelt?

Det blir riktignok – etter ønske fra kontrollkomiteen – inngått avtale med et utenforstående firma som skal gå gjennom hele denne saken fra A til Å.

Men disse folkene kommer jo inn i bildet mange måneder etter at tidligere leder har gått gjennom arkiver og saker på egen hånd.

LES OGSÅ: Få alle kortene på bordet og sett granskningsoppdraget så langt unna kommunens korridorer som mulig

Vi sier ikke at det har skjedd ulovligheter, men mange drammensere er urolige og skeptiske til hele prosessen. Denne situasjonen burde kommunen spart seg selv og omtalte leder for å komme i.

Det viser seg også at det firmaet som fikk kontrakten med kommunen om ekstern granskning, ikke er så fri og uhildet som meningen var.

Firmaet Deloitte hadde allerede en rammeavtale om konsulenttjenester for kommunen før de ble ansatt i forbindelse med korrupsjonssaken.

Dette er nok et eksempel på at kommuneledelsen ikke har tatt denne saken tilstrekkelig på alvor. Her må det ryddes opp snarest!

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT.NO:

* «Hva gjør det om de spiser av eplene...?»

* MIF-bloggen: Millie med fløtesaus

* Ole Brumm ut av politikken

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags