Jeg kan ikke se noen argumenter for at Svelvik skal lokke til seg industri

Av
DEL

MeningerLeder av Svelviks Næringsråd argumenterer tømmerterminal ved Juve pukkverk og knytter dette til mulighet for industriutvikling, og ikke minst ny svelvikvei.

Vi har tre store industriselskaper i Svelvik som på tross av dårlig veiforbindelse har levert gode produkter i mange år, noe som fortjener respekt. Men har Svelvik geografisk eller strategisk forutsetning for å legge til rette for ny storindustri? Det er nærliggende å se til Sande, som har jernbane og nærhet til E18, og hvor kommunen har lagt forhold til rette for nyetablering.

Jeg kan ikke se noen naturgitte argumenter for at Svelvik skulle lokke til seg industri selv med bedre vei nord for Tørkopp.

Derimot har vi mange små selskaper som leverer tjenester til nybygg og oppgradering av boliger, og vi har en modig gründerbedrift som nå etablerer seg på Brennatoppen. Så småindustri uten stort behov av tungtrafikk og med nære kundeforhold kan være en løsning.

Alle ønsker vi oss en ny, god og sikker vei til Drammen. Men vi må passe oss så dette ønsket ikke fratar oss råderetten for det som er fornuftig politikk.

Svelvik er et ideelt sted for boligetablering utenfor Drammen-gryta. Beliggenhet har alltid veid tungt ved valg av bolig for oss nordmenn, og vi har mye av det her ved fjorden og med nærhet til skogen. Svelvigen Brygge er et godt eksempel på at interessen for en leilighet eller rekkehus ved Strømmen absolutt er til stede. Kanskje får vi også en gang et boligområde på Papirfabrikken (men helst ikke en Barcode kopi)?

Hvor hemmende er en dårlig vei til Drammen for lokal boligutvikling? Sikkert betydelig. Men må vi derfor si ja til en tømmerterminal som knapt noen vil ha for å få til ny vei?

Området ved Glassverket i Drammen ble for flere år siden oppkjøpt av boligutviklere som ikke vil kunne realisere sine planer med en lokal Svelvikvei som slingrer seg gjennom området. De behøver tilgang til motorveien akkurat som vi. Kanskje ligger realisering av ny vei her?

Mens vi venter kan vi håpe på et bedre busstilbud med to avganger per time, og ikke bare i arbeidstiden. Vi håper også på en god tildeling av arbeidsplasser i den nye storkommunen med folk som kanskje vil bruke våre butikker og tjenestetilbud, og til og med vil velge å bo her. At nytt folk arbeider og slår seg ned her på tross av dårlig veiforbindelse.

Dette vil bidra til at Svelvik forblir en vital del av den nye kommunen, hvor mennesketilpassede og grønne løsninger, og ikke tungtrafikk prioriteres.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags