Er ressursbruken rundt IS-kvinnen et enkelttilfelle? Eller åpner det for mer ressurser inn i hjemmet i barnevernssaker?

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. I disse dager, hvor debatten raser rundt IS-kvinnen som kom hjem til Norge med sine to barn, drøfter politi og politikere fremtidige muligheter for å få disse tre tilbake til det norske samfunnet.

Jeg leser at politiet mener en ikke nødvendigvis må miste omsorgen til barna sine, til tross for at man med vitende vilje selv har reist ned til kalifatet, sluttet seg til et terrorregime, og fått barn i dette «helvete på jord». Politiet og barnevern mener at ved å sette inn ekstra ressurser kan en eventuelt domfelt mor ha en mulighet til å beholde omsorgen for barna.

Følg oss på Facebook – DT meninger

Jaså? Dette høres jo for godt ut til å være sant.

Jeg mener det beste for hvert enkelt barn er å være sammen med sin egen familie, selv om det finnes tilfeller der barn ikke burde bo hjemme, misforstå meg rett.

Jeg merker meg jo også de ressursene som er blitt lagt ned for å få disse tre hjem. Hvordan IS-kvinnen skal betale dette tilbake er for meg en gåte – og en annen diskusjon.

Er dette kun et enkelttilfelle? Er det kun spesielt utvalgte vi bruker slike ressurser på? Det er ingen hemmelighet at vi har flere saker som omhandler norske barn som er kidnappet eller tatt med av sine utenlandske foreldre til deres hjemland uten samtykke, med sin norske forelder sittende igjen i Norge uten sitt kjæreste barn hos seg.

Vil den norske stat velge å bruke slike ressurser i disse sakene også? Om ikke, hvorfor? Hvilke barn og foreldre skal vi hjelpe, og hvem skal vi ikke hjelpe?

Eller hva med de aleneforeldre som har gjort en eller annen form for kriminalitet, og ender i fengsel. Vil politiet og barnevern (staten) sørge for at også disse foreldrene får de nødvendige ressursen slik at de kan beholde omsorg for sine barn, slik det blir gitt ressurser til IS-kvinnen? Vi har saker som dette i Norge fra før.

Jeg tviler, men jeg skal la tvilen komme staten til gode. Nå følger jeg med i debatten, og venter spent på svar.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken