Gå til sidens hovedinnhold

Er taushet det nye svaret?

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Med stormskritt har den digitale verden satt rammer for hvordan vi kommuniserer. I dag skjer mye av kommunikasjonen digitalt, gjennom sosiale medier og andre kanaler også på håndholdte enheter i farten.

Jeg ser med skuffelse hvordan det virker som det er blitt en slags aksept for å svare med taushet.

Vi ser det hos ungdommen, det planlagte bursdagsselskapet som avlyses samme dag fordi alle gikk fra «kanskje» til «kommer ikke» på Facebook-eventet, noen timer før festen skulle starte.

Ingen sier hvorfor, ikke en sms om hvorfor de ikke kan komme, ikke en melding, ikke ett ord.

Igjen sitter skuffelsen, er jeg ikke god nok? Hvorfor er jeg ikke verdt et ord? Ja, du ser det hos ungdommen, men du ser det også hos de voksne og også i det «profesjonelle» arbeidslivet. Jeg har selv vært på jobbjakt i seks måneder (det er en jobb i seg selv) og har opplevd at arbeidslivet møter en med taushet på de fleste søknader.

Selv etter et intervju kan man møte taushet, ingen ting å bygge videre på.

Selv en krass avvisning ville vært bedre. På dating-sidene kaller man det visstnok for «ghosting». Er dette et fenomen vi vil ha i samfunnet vårt?

Vil vi la nye generasjoners taushet bli universelt akseptert? Hvor er vi hen da?

Selv har jeg slettet Facebook, jeg vil ikke delta i en virkelighet hvor vi prioriterer tidsbesparelse fremfor normal anstendighet. For det er det jeg kaller det.

Det er normal anstendighet å svare.

LES OGSÅ: – Byen mangler en byarkitekt

Kommentarer til denne saken