IS-barna har opplevd mer enn nok av ondskap og mishandling

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Som menig velger stemte jeg på Fremskrittspartiet ved siste stortingsvalg, ikke minst fordi jeg mener at partiets syn på innvandring og integrering av flyktningene i det norske samfunnet samsvarer med mitt livssyn.

Partiets begrunnelse for å motsette seg at norske IS- barn sammen med sine mødre skal hentes hjem fra fangeleirene i Syria, slik at mødrene kan stilles til ansvar for sine ungdommelige feilgrep i en norsk rettssak, strider derimot fullstendig mot min kulturkristne moral.

At vårt norske barnevern kan finne det riktig å frata alkoholiserte eller voldelige foreldre ansvaret for å oppdra sine barn, er etter de flestes oppfatning til barnas beste. Men har ikke de barna som har levd hele livet i IS- kalifatet i Syria opplevd mer enn nok av ondskap og mishandling? Slik at vi i deres rette hjemland burde gi dem sjansen til å få en menneskeverdig oppvekst i et fritt og sekularisert land? At mødrene skal få sin fortid vurdert av norske rettsinstanser er en selvfølge, men å skille mindreårige barn med traumatiske opplevelser fra sine foreldre, er helt forkastelig og stikk i strid med min oppfatning av kristen moral.

Og hva er alternativet? Ifølge den irakiske sjefen for Al Hol- leiren vil de IS- barna som ikke blir hentet hjem av sine regjeringer i Europa oppleve å bli hjernevasket i løpet av sin videre oppvekst, og ende opp som lydige IS- terrorister som vil kjempe for å opprette nye kalifater i Syria, Irak, Libya eller hvor som helst.

Tyskerbarna ble etter krigen inkludert i det norske samfunnet med kristen nestekjærlighet, selv om mødrene ikke alltid ble det. IS- barna i Al Hol- leiren fortjener den samme oppfølgingen. De øvrige regjeringspartiene valgte rett og Fremskrittspartiet valgte feil. Denne saken dreier seg virkelig om hvem som har vist kristen moral i praksis.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken