Det er her i kommunen barna våre vokser opp, det er her foreldrene våre blir gamle – og det er her vi skal ha et godt liv.

Av
DEL

LeserbrevDet er her barna våre vokser opp, det er her foreldrene våre blir gamle – og det er her vi skal ha et godt liv. I altfor mange kommuner melder lærere og ansatte i helseomsorgen at de ikke får dagene til å strekke til. Da trenger vi flere ansatte, og det koster penger. Her svikter regjeringen norske kommuner både skolebarna og de eldre.

For SV handler distriktspolitikk om moderne lokalsamfunn der det skapes trygge og gode arbeidsplasser, og der folk har nærhet til barnehage, skole og jobb. Det må være høy kvalitet på barnehager, skoler, helsetilbud og kulturtilbud i hele landet. Kvalitet koster, og derfor foreslår SV over 5 milliarder mer enn det regjeringen tilbyr kommunene. Dette skal blant annet gå til flere ansatte i skoler og barnehager.

Også fylkeskommunene får mindre i 2020 enn de gjorde i 2019 med regjerings politikk. Kommunaldepartementet varsler en reduksjon i fylkeskommunenes inntekter på mellom 200 og 100 millioner kroner. Regjeringens kutt i fylkenes budsjetter vil ramme elevene i videregående skoler, de som trenger hjelp til oppstart av bedrifter og alle som er avhengig av transport, enten de kjører på fylkesveiene med bil, buss eller ferjer.

Både klima og naturen er truet. Kommunene har et enormt ansvar og må derfor gis muligheter til å få ned egne utslipp, forebygge skader etter ekstremvær, og mulighet til å stoppe ødeleggelse av viktig natur. Vi må satse på klimavennlige kommuner, for det som er viktig for folk og framtidige generasjoner.


Regjeringen viser nok en gang hvordan den prioriterer å gi mer til dem med mest, og mindre til god eldreomsorg og verdens beste skole. Regjeringen kaster i stedet bort pengene på skattekutt og privatisering av omsorg og velferd.

SV er det partiet som foreslår mest penger til kommunene og de viktige oppgavene de har. Det er fordi vi mener at de oppgavene som kommunene har ansvaret for er så viktige. Dette handler om hverdagslivet vårt.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags