Et eller annet sted har vennlighet og hensyn til hverandre gått tapt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerNår våren kommer tilbake til Åssiden blir det plassert søppel bak Fretex boksene i Ingeniør Rybergs gate. Jeg har bodd på Åssiden i nesten fire år nå, og er like overrasket og skuffet over mengden av søppel som flyter rundt hvert eneste år.

I de siste ukene har det vært en enorm mengde søppel , andres søppel, som sitter fast i buskene rundt huset mitt. Jeg lurte på hvor det kunne komme fra, og da husket jeg Fretex boksene.

LES OGSÅ: Dumper snø rett ved Lierelva

Folk tror det er greit å dumpe søppel bak boksene, men det er det absolutt ikke! Fugler og gnagere river hull i posene og innen kort tid er det søppel overalt. Hvem rydder det opp? Etter en dag eller to, vil søppelet som ikke allerede er blåst bort eller blitt båret vekk av fugler, bli plukket opp av noen som mest sannsynlig har bedre ting å gjøre.

Jeg håper det ikke er Fretex ansatte som dette ansvaret faller på.

LES OGSÅ: Kastet søppelsekker med hageavfall: - Ren idioti

En annen ting jeg har lagt merke til, som er like forferdelig eller kanskje verre, er at donasjoner til Fretex som er plassert foran boksene eller foran butikken når den er stengt, blir plyndret. Jeg har sett folk på sykler som går gjennom ting og tar med seg det de vil og roter i alt det andre de ikke vil ha med seg.

Det koster ikke en formue å kjøpe varer fra Fretex, men det som er lagt ut til dem er donasjoner slik at de kan fortsette arbeidet sitt. Det er skammelig at folk tror det er greit å rett og slett stjele fra de.

Kanskje i stedet for 40 nye bommer, kunne staten kjøpe et kamera og fotografere menneskene som dumper søppel eller går gjennom donasjonene.

Publiser gjerne bildene i avisen, finn ut hvem de er og legg til et gebyr. Noen få tusen kroner som skal betales til staten vil trolig være avskrekkende. 

Et eller annet sted har vennlighet og hensyn til hverandre gått tapt. Vi lever i et samfunn som prøver hardt å reversere de negative effektene av søppel og plast i havene. Ikke en enkel oppgave når det er idioter som dette i samfunnet vårt.

Skjerp dere folkens!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags