Brev til Bent Høie om nytt sykehus i Drammen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette brevet ble sendt til helseminister Bent Høie 10. november med kopi til alle politikerne på Buskerudbenken på Stortinget.

Nå har nytt sykehus i Drammen versert i alle mulige fasetter fra ca. år 2000 da klinikksjefen sto entusiastisk og fortalte sine ansatte at nå kom det nytt sykehus på Gullaug. Der skulle det være plass til både somatikk og psykiatri. Alle ga uttrykk for lettelse da psykiatrien hadde vært et stebarn i mange år og nå hadde avdelinger flere steder i fylket. Men den gang da - det varte og det rakk - var alt galt med den tomta. Mange forslag kom på bane, antallet mangler jeg oversikt over.

I dag i 2016 landet de på Brakerøya. Så flott! Men nei, nå starter en annen type runde.

DU KAN FØLGE DEBATTEN I DT PÅ FACEBOOK.

De plukker innholdet i sykehuset fra hverandre og noe av forslaget er å flytte avdelinger til Bærum.

Flytte, ja. Hvem skal betale den utgiften?

Såtår Bærum klar til å ta imot nye innflyttere uten å bygge på? Påbygg koster penger. Hvor hentes eventuelt de fra?

All kompetanse skal ikke, kan ikke og bør ikke være komprimert i Oslogryta.

LES OGSÅ: Ingen faglig grunn til flytting av øyeavdelingen

Hva med de personene det sykehuset skal betjene, Buskerud og mer til? Buskerud er stort - og ikke minst langt. Det er lettere å komme fra Bærum til Drammen enn fra Geilo til Bærum.

Høyblokka ble tatt i bruk i overgangen 1979-1980.

Jeg har fulgt godt med i utviklingen. Den er sliten og trenger store vedlikeholdsarbeider. Alternativet er et nytt bygg der fagmiljøet fortsatt ivaretas og utvikles for fremtiden.

I Drammens Tidende den 7. november savner doktor Borgen ansvarlighet oppover i rekkene. Det gir jeg ham helt rett i. Hvor er den?

LES OGSÅ: Hva skal man spare til?

Jeg opplevde ved innleggelse på Rikshospitalet at jeg måtte ut av sykehuset for øyeundersøkelse i 2008. Den undersøkelsen foregikk på Ullevål. Årsaken til det fikk jeg rede på i etterkant. Det var at Riksen var for lite allerede da. Ved kontroller senere hadde og gynekologisk avdeling lidd samme skjebne.

Tenk dere om - og tenk langsiktig!

Så helseminister og landets politikere: Rett dere opp og kom i mål med et fullverdig sykehus for fremtiden i Buskerud.

Hilsen en sykepleier som arbeidet ved Drammen sykehus under pælingen da høyblokka ble bygget. Jeg har brukt sykehuset ved egen og familiens behov fjennom årene og avsluttet mitt yrkesliv med ansettelse i psykiatrien ved det samme sykehuset. Ikke minst fikk jeg en utrolig flott behandling ved Medisin avd. 5 fra 2004 til 2016, Avdeling for Blodsykdommer da jeg virkelig trengte det.

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT.NO:

* «Kutt vi ikke har råd til. Vi regner med at Drammen Bystyre tar konsekvensen av det»

* Budsjettforslag er hyggelig lesning

* «Det er en grense for hvor mange og store nasjonale veiprosjekter som skal trekkes inn i, og gjennom, noe av det beste arealet i vår region»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags