Områdene rundt og nedenfor Landfallhytta mot Bråtan eller Underlia er egnet til enebolig og rekkehusbebyggelse

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerKjære ordfører, du og andre politikere i Drammen får som fortjent. For en menigmann som meg, som av familiære årsaker nærmest er dømt til å engasjere meg vedrørende boligutvikling i Drammen, så har de siste 20 årene vært vonde å se tilbake på. Ved tusenårsskiftet snakket jeg med mange mennesker, både i kommunen, på gata, blant venner og familie.

Det store spørsmålet jeg ikke fikk svar på av noen var; hva tenker egentlig Drammen kommune vedrørende tilrettelegging for differensiert boligutbygging? Hver gang temaet kom opp var det samme svaret. Det skal satses bynært  nede i gryta med fortetting og blokkbebyggelse. Det som skulle bygges av eneboliger og rekkehus skulle også være bynært.

LES OGSÅ: Nei, Tore. Utbyggingen i Drammen har faktisk gått ned.

Argumenter som ble brukt var gangavstand til byen, ikke nye skoler, ikke ut over markagrensen og begrensninger for utbygging på Konnerud. Vi satt igjen med noen få områder på Åskollen.

LES OGSÅ: Vil hjelpe folk inn på boligmarkedet: – God idé, men sjekk regnestykket

Det kan da umulig komme som julekvelden på kjerringa for noen at Drammen mistet «markedsandeler» til kommunene rundt som klarte å ha flere tanker i hodet samtidig.

Mine argumenter den gangen er som nå at vi må treffe så bred målgruppe som mulig med en mest mulig differensiert boligsatsing.

Her kommer forslagene som er de samme i dag, men nå 20 år for sent.

  • For å sikre nok utbygging bør Konnerudgata forlenges fra Konnerud til E 18 i Skoger. Det frigjør hundrevis om ikke tusenvis av boligtomter på Konnerud og i Skoger, og trafikkbelastningen blir fordelt mellom Konnerudgata ned til Drammen og til E 18.
  • På Bragernes har Drammen områder mot Lier ved Toppenhaug, Hamborgstrømskogen, Underlia, Bråtan og Åssiden. Minst et av disse områdene burde vært frigjort til boligbygging innover marka.
  • Personlig mener jeg de tre sistnevnte er best egnet til dette. Områdene rundt og nedenfor Landfallhytta i retning Bråtan eller Underlia har store områder som er egnet til enebolig og rekkehusbebyggelse.
  • Parallelt med den satsingen Drammen har gjort i bynære områder ville dette gitt langt flere innflyttere.

Ja visst er dette en brannfakkel. Likevel mener jeg de største partiene i Drammen burde tenkt på en sunn og differensiert byutvikling framfor samarbeid med småpartier som stopper all utvikling.

LES OGSÅ: Vil ha bort minstekrav til parkeringsplasser for nye boliger

Sett dere ned sammen og la kjøttvekt telle mer enn posisjonering foran neste kommunevalg.

Det som nå kan redde boligutbyggingen er at de nye bydelene i Drammen –  Svelvik og Nedre Eiker – blir satsingen i årene som kommer. Mange barnefamilier vil nok finne veien dit. Forgubbingen i gamle Drammen kan fortsette, og alle partier kan toe sine hender.

Med ønske om god boligpolitikk og et godt kommunevalg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags