Bompakka er dessverre ikke død

DEL

MeningerPressen og sosiale mediene har i den siste tiden vært full av saker som forteller oss at Buskerudbypakke 2 (BBP2) med tilhørende bomringer er død. Hadde det enda vært så vel. Vedtaket i Nedre Eiker kommunestyre ble gjort med kun én stemmes overvekt.

Det ubehagelige faktum er at i Øvre Eiker og Lier har alle partier utenom FrP støttet bomringen, og i Drammen har Høyre så langt nektet å stemme over saken. Dette til tross for at partiets ordførerkandidat påstår at partiet er imot bomringen. Hva jeg mener om Høyre i denne saken skal jeg komme tilbake til.

Bompartier

Først og fremst synes det klart at Arbeiderpartiet, SV, KrF, Venstre og MDG går til valg 9. september på at det skal settes opp bommer. Stemmer man på disse partiene kan man ikke bli forundret over å måtte ut med anslagsvis 15.000 kr pr. bil pr. år for normal bruk (fra neste år). Stemmer du på bompartier får du bommer.

Når det gjelder Høyre vil jeg rose Nedre Eiker Høyre for å ha tatt et klart standpunkt mot bom. Problemet er at deres kolleger i Øvre Eiker og Lier ønsker bompakke. Likeså har vi ikke fått noe klart svar på hva Drammen Høyre mener. Ordførerkandidat Haaning sier de er imot bom – etter valget i september. Men senest i april stemte han og resten av Høyres gruppe for å avvise et forslag fra FrP om å skrinlegge bompengepakka. Et forslag som var identisk med det hans partikollegaer i Nedre Eiker stemte for. Forvirret? Det er vi også.

Oss kan du stole på

Høyre i Drammen har også tidligere vinglet i spørsmålet om bompenger. De var veldig mot når de fikk valgt Tore Oppdal Hansen som ordfører, for senere å bli noen av dem som ivret mest for bompenger (med politikere som Paule og Baumann). Haaning var også, senest i fjor, en sterk forsvarer av bompenger.

Jeg vil gjerne tro på Drammen Høyre når de sier de går til valg på å si nei til BBP2 og bompenger, men det er ikke lett. Fremskrittspartiet har til sammenligning hatt samme syn på bompakkene helt siden forslaget dukket opp rett etter tusenårsskiftet. Vi har vist at oss kan du stole på!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags