Drammens versjon av Brexit

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerSom utvandret drammenser i Stockholm, er det like spennende å følge Bypakke og bompengeprosessen i Drammen som Brexit prosessen i London. 

Likhetene blir stadig flere:

Høyres Haaning og hans følgesvenner posisjoner seg foran høstens valg på samme måte som Boris Johnson gjør seg klar til å ta over Theresa May. Drammens Haaning er mer velstelt på håret mens britenes Boris er langt mer konsekvent. 

De som nå har stemt mot Bypakka virker som Brexit tilhengerne som er enige om hva de er mot – men ikke så klare med hva de er for. Når fremtiden blir nåtid, har de kanskje heller ikke så mye felles lenger.

LES OGSÅ:

Som mange Brexit tilhengere er (naive) optimister om hvor langt EU vil gå med på omforhandlinger, virker mange Bypakke motstandere (naive) optimister om hvor mye penger stat og fylke vil bidra til i byutvikling.

Brexit tilhengerne består grovt sett av to grupper: de arbeidsløse og lavtlønnede som opplever at EU innvandrere tar jobber og presser ned lønner – og «elitistene» som lengter tilbake til tiden med det Britiske Imperiet.

I Drammen synes det å være en gruppe som på riktig og sikkert mange med rette, bekymrer seg over økonomiske konsekvenser av bompenger. Også er det politikere som først og fremst bekymrer seg over ikke å bli valgt inn i det nye «Drammensimperiet» til høsten.

Jeg ønsker alle lykke til – både briter og drammensere – og de siste særlig med å holde motet oppe på vintrene når bussen ikke kommer og veien ikke er måkt. Og en liten omtanke sendes til EU, den norske stat og Viken regionen, som har valget mellom å si «dere hadde en avtale men valgte den ikke. Ikke mer å diskutere».

Ikke mer å «utvikle» eller «velkommen til omforhandlinger. Vi har ikke annet å gjøre». Realistisk?

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags