Er det opp til meg så blir det ikke noe bomring etter valget 2019

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDet føres politikk over en lav sko om dagen, og det virker som om kommunestyret har forvandlet seg til en gjennomsnittlig nordmann på julebord. Det er om å gjøre å bruke mest mulig av bedriftens penger, så lenge det er åpen bar.

Bakrusen kommer til å bli hard. Burde kanskje ikke de som skal besette det nye kommunestyret få det avsluttende ordet når noen vil støvsuge lommeboka. Det er i hvert fall utrolig dårlig gjort å gi de som ikke deltar på festen en enorm skallebank.

LES OGSÅ: Bomaksjonen har passert 18.000 underskrifter: – Folk er forbannet over å ikke bli hørt

Det er en mengde saker som er aktuelle om dagen og som angår hele den nye kommunen. Likevel banker Høyre på og vil bygge ned matjord og forringe det ansvaret vi har som kommune for å dyrke og ta vare på vår andel av detre prosent med dyrkbar mark vi har i landet. Det blir verken billig eller bra.

Bystyret i Drammen kjører pengefesten videre og jobber for et skandalesykehus på Brakerøya, samtidig tar Buskerudbyen (BB2) på seg ekstrakostnader når Helse Sør-Øst sier de trenger penger til vei.

Det er ingen hemmelighet at årets valg vil handle om ja eller nei til bompenger, burde ikke da avgjørelsen om denne sinnssvake pengebruken avgjøres av velgernes stemmeseddel og ikke dagens kommunestyre sitt manglende fotfeste? Hadde ærlighet og anstendighet vært et tema ville de største partiene være åpne om at forrige kommunevalg verken handlet om bompenger eller BB2 for deres del.

LES OGSÅ: Bomring kommer til å kvele Drammen og sentrumshandelen

Nå må folket få mulighet til å bli hørt, det er det mangel på i byen her. Politisk styring bør handle om demokratisk ansvarsfull representativ forvaltning, og ikke hvordan en skal kunne prege fremtiden mest mulig før de store faller.

Nå bestemte skokken av gårsdagens folkevalgte seg for midlertidig å omprofilere den nye kommunen, i vente på en avgjørelse fra det nye kommunestyret. Her passer vel begrepet kokkelimonke inn for en gangs skyld.

Det er lureri og fanteri å hevde at det nye kommunestyret skal fatte en avgjørelse om kommunevåpen, samtidig som millionene spys ut i jakten på en «midlertidig» omprofilering.

Erfaringen er enkel, dette har vi brukt så mye penger på at da kan det bare bli slik. Det vitner om manglende respekt for de nye folkevalgte, beboere i den nye kommunen og ikke minst nok en gang det demokratiske systemet. Samme filosofi, bruk pengene nå, for da har de ikke særlige valg neste år.

Et siste eksempel på at julebordet fortsetter er Ap og MDGs gjentakende ønske om ny permanent gangbru fra Strømsø til Bragernes. Ønsket er i seg selv verken urimelig eller urealistisk, men manglende ansvar og flyktige forklaringer er det en mengde av. Først og fremst er ikke denne gangbrua et tiltak for sentrumshandelen, da ny bybru skal bygges.

Partiene farer med løgn og fanteri, da det ikke er en naturlig flyt i befolkningen fra Strømsø torg som knutepunkt og over til Bragernes torg. Det er selvsagt positivt å styrke mulighetene for fotgjengere i kommunen vår, men finansieringen og forklaringene er sviktende. Nok et prosjekt skal finansieres, siste anslag sa 182 millioner kroner. Mulig det er småpenger i totalbudsjettet til disse partiene. Likevel bør prioriteringene være mer fornuftige i møtet med en kommunesammenslåing hvor investeringene er enorme og lommeboka slank.

LES OGSÅ: Slik vil bilistene ønskes velkommen til Drammen

Det hjelper lite med en liten slanking av kostnadene til gangbru da pengene renner ut av kommunekassa. Det finnes allerede forslag for midlertidige tiltak som kan hjelpe sentrumshandelen og de koster ikke 182 millioner kroner, men de har som hovedmål å styrke sentrum i en vanskelig tid.

Kostnadene i denne sammenslåingen er enorme, og ropet etter investeringer er høyt. Likevel er det for enkelt å slenge dette på bordet og be om litt mer bompenger, for er det opp til meg så blir det ikke noe bomring etter valget 2019.

Da har muligens partiene lagd ei økonomisk krise. For ja, det er partiene uten anstendighet som lager dette problemet, ikke de som velges av en befolkning som ikke ønsker bomring i kommunen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags