Hurra for Høyre og Haaning

Av
DEL

MeningerTore Opdal Hansen var en gang en klok politiker. Da han overtok som ordfører i Drammen for 16 år siden erklærte han at en av hans aller viktigste roller var ombuds-rollen.

Det burde jo være en selvfølgelighet i et demokratisk system, men det er sannelig ikke ofte politikere har det i fronten av sin rolleforståelse. Og det var nettopp evnen til å fange opp velgernes følelser og oppfatninger som gjorde at han ble ordfører, og Høyre for første gang i moderne tid ble byens største parti.

LES OGSÅ: Høstens valg kan bli et bompengevalg: – Bompenger har sprengkraft

Det var bomsaken han vant på. I valget mellom å lytte til folket eller til veibyråkrater, utbyggere og andre forståsegpåere med diverse egeninteresser, valgte Høyre førstnevnte alternativ.

Arbeiderpartiet, derimot, rotet seg bort. Da Ap-ordførerkandidat Tore E. Hansen i 2003 forsøkte seg med argumentet om at det folk var imot, nok bare var bomstasjoner med folk i bua, men at automatiske bomstasjoner var OK, ja, da ble han regelrett ledd ut.

Nå er det Tore Opdal Hansen og flere som har rotet seg bort. Argumentet om at bomsaken 2019 er en helt annen enn den i 2003, fordi det dreier seg om helt andre veiprosjekter, slekter på orwellsk «nytale».

LES OGSÅ: Høyre kneler for bompengemotstand i Buskerud – Ap frykter smitte

Heldigvis stiller Høyre nå med en ordførerkandidat som er like våken og demokratisk lydhør som Tore Opdal Hansen engang var. Ordførerkandidat Fredrik A. Haanings frekke manøver fortjener applaus. Hvis ikke Høyre hadde foretatt kuvendingen for et par uker siden, ville partiet, slik jeg ser det, blitt drevet til noe nær politisk harakiri.

Nå kan det ligge an til en solid valgseier for Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti, til beste for hele befolkningen i nye Drammen kommune. Og det blir nok en ganske så trist valgnatt for Monica Myrvold Berg, hvis hun som kjerringa mot strømmen bare sier «klippe-klippe», og lar byråkratisk bypakking være viktigere enn hva befolkningen mener.

Men det kan nok hende at også Arbeiderpartiet har lært en lekse, og etter hvert tar en nødvendig kuvending, de også. Vi får se!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags