Frp gir Buskerudby-pasienten dårlige råd

NOE MÅ GJØRES: «Noe må gjøres med samferdsel i nedre Buskerud. Det er alle ansvarlige politikere nødt til å ta innover seg», skriver Buskerud SVs Arne Nævra.

NOE MÅ GJØRES: «Noe må gjøres med samferdsel i nedre Buskerud. Det er alle ansvarlige politikere nødt til å ta innover seg», skriver Buskerud SVs Arne Nævra. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kloden vår har feber. Sentrum i byene våre er blitt bilsyke. Pasienten lider, men nekter å ta imot øyeblikkelig hjelp eller vaksine for framtida.

Det er Frp som gir pasienten råd.

HER ER FRP-INNLEGGET ARNE NÆVRA SVARER PÅ: Buskeruds innbyggere er spart for tidenes bompengeregning

Bompenger er utrolig lett å skape misnøye rundt. Slik er mennesker. Og det veit Frp. Dette partiet har i hele sin historie klart å stappe alle folks generelle misnøye opp i ei kvern, sveive rundt og få ut lettfattelig lokkemat som slagord: nei til bompenger, nei til reguleringer, nei til skatt og avgifter (særlig om de er grønne), mens det er ja til snøskutere, vannskutere, døgnåpne butikker, friere tilgang på sprit og importerte, billige matvarer.

Besnærende, lettfattelig og farlig forenklet stemmefiske. Jeg kaller det også blå, ukritisk og uansvarlig populisme.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Det er lett å ta fram upopulære deler av ei bypakke for samferdsel. De samme menneskene framfører selvsagt ikke de positive sidene om hyppige buss- og togavganger, lettere framkommelighet for de kollektivt reisende, for fotgjengere og syklister, og at Staten var tiltenkt mye av finansieringen (om H og Frp hadde fått med seg sin egen regjering).

De framhever gjerne bare ett moment: Bompengene!

Noe må gjøres med samferdsel i nedre Buskerud. Det er alle ansvarlige politikere nødt til å ta innover seg. Både på lokalbefolkningens og klodens vegne.

Det er ett åpenbart spørsmål som tvinger seg fram, og som kan formuleres på forskjellig vis: Hva vil Frp?

Vil dere la biltrafikken i sentrum vokse som før? Ser dere ingen begrensninger? Om dere ønsker å få ned biltrafikken, hvilke virkemidler har dere?

Det er en kjent sak at SV ønsker mye mer penger til kollektive løsninger fra det offentlige.

Gode, kollektive løsninger er helt nødvendig for deretter å få aksept på begrensninger i biltrafikken. Dette prioriterer vi, og vi har dekning for det i budsjettene. Hva vil Frp?

Jeg tror Frp ved dette valget kan bli gjennomskuet. De enkle, populære løsningene de alltid kaster seg på kan bli avslørt som åpenbart velgerfrieri.

De tre skribentene bidrar til dette. Frp har sittet igjen med Svarteper før i sin velgerflørt.

Hvor mange lengter tilbake til de røykfylte pubene og kaféene som Frp ønsket å beholde?

NOEN AKTUELLE NYHETSSAKER FRA DT.NO:

* Ingen Buskerudbypakke, men det blir mer bompenger

* Aksjonsgruppen har levert innbyggerinitiativ

* Brakar frykter dårligere busstilbud

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken