Jeg har alltid vært for ulv. Ulv i Norge er derfor et tema som river meg i to. Jeg har vokst opp i statene og der er det mye mer plass enn i Norge. Der er det nok plass til ulv og territoriet til ulven blir litt større hvert år. Her i Norge er ulvesonen bitte lite i forhold

Kanskje dette har gått for langt. Det er tydelig at politikere ikke er biologer, for ulvesonen er for liten til at bestanden klarer å holde seg stabil og ikke minst frisk.

Sett på et kart er den norsk-svenske ulvesonen en isolert øy langt vekk fra den russiske sonen, det sier seg nesten selv at det ikke kommer til å fungere. Etter hvert som flokken blir større må vi enten skyte opp til flere i samme flokk – i noen tilfeller hele flokken  – alternativt vil individer bli presset ut og etablere seg utenfor ulvesonen.

Er det riktig å utsette disse familiekjære flokkdyra for massakre år etter år uten annen grunn enn at politikere med «stolthet» kan si at vi har ulv i Norge?

Hovedjobben til ulven er å holde andre bestander nede for å opprettholde balanse i naturen. Da blir en saueflokk en åpen buffé. Ulven kan jo ikke vite at alle lammene blir slaktet til høsten. Derfor synes jeg faktisk at nei, det er ikke plass til ulv i Norge eller Sverige lenger. På en måte så er det trist, men sånn er situasjonen nå.

Det er mer enn nok av plass i Russland og andre større land.

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT. NO:

* Her kommer den kalde, fine tida

* Tid for å etterlyse Jesus

* Uforsvarlig å gå videre med planene