Trenger en permanent bru for myke trafikanter

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerIgjen koker det i Drammen. Heldigvis. Det er fornyelse på gang. Igjen.

Blant flere prosjekter som nå skal gjennomføres, er bygging av ny bybru. Broen fra 1936 er moden for utskifting. Men det tar et par år å gjøre jobben. År uten bybru. Da må syklende og gående enten velge Ypsilon eller bruene over Holmen. To krysningsalternativer som ligger noen hundre meter fra hverandre. Det blir med ett mye lenger fra Strømsø til Bragernes. Og omvendt.

Dessuten er bruene over Holmen en selsom opplevelse for fotgjengere. Trafikkerte og skitne som de ofte er.

Heldigvis har noen av byens politikere sett lyset. Ap og MDG ønsker å bygge en permanent gang- og sykkelbru som vil binde bydelene sammen mens den nye bybrua bygges. Det er bra. Og det er bra at de ønsker å gjøre løsningen permanent.

Det er jo slik, at selv om vi ikke skulle ha bygget ny bybru, så ville vi hatt stor nytte av en ekstra bru for myke trafikanter et sted mellom bybrua og Holmennokken. Det vil gjøre byen langt lettere å bevege seg i. Og gjøre sentrum mer attraktivt.

I tillegg vil vi knytte våre to flotte elvebredder enda bedre sammen. Populære områder det er lagt mye penger og omtanke i å etablere.

LES OGSÅ: Alle disse prosjektene skal ferdigstilles de neste ti årene: – At det blir krevende i en periode må aldri bli begrunnelse for ikke å gjøre noe

Å bygge en midlertidig gang- og sykkelbru er også en løsning. Men det blir en dyr midlertidig løsning. Så mye vil det koste, at det er bedre å bruke midlene på noe som kan stå permanent – i hundre års tid.   

Ypsilon har betydd mye for byen. Ikke bare fordi den er stilig og flott, men også fordi den er funksjonell – og har knyttet byens bredder sammen.  Nå har vi mulighet til å gjøre det samme igjen. Med enda en gang- og sykkelbru.

LES OGSÅ: Slår tilbake mot ordføreren om midlertidig bru: – Meningsløst

La oss håpe byens politikere kan enes om prosjektet. Det haster. For bybrua skal snart til pers.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags