Vannløs turistattraksjon på Strømsø torg

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hvorfor står den vakre fontenen av de tre kvinnene på Strømsø torg uten vann? Det har den gjort i nesten hele sommer. Ja, ikke bare i sommer, men sist sommer og året før der sto den også i lange perioder uten vann.

Hvert år har jeg etterlyst vann i fontenen og har fått diverse unnskyldninger. Det er også blitt svart fra kommunen at de ikke hadde råd til å ha vann i den.

FØLG DEN LOKALE DEBATTEN PÅ FACEBOOK: DT MENINGER.

Fontenen med de tre kvinnene som representerer de tre bydelene, Tangen, Strømsø og Bragernes, er jo en turistattraksjon med sin historie. Vakker er den også, spesielt når den får fungere som fontene. Det pleier alltid å sitte en del mennesker både barn og voksne rundt den sommerstid. Dette burde Byen Vår Drammen også engasjere seg i. Det er jo en liten attraksjon for våre turister og andre tilreisende som kommer til Strømsø torg. I dag blir den brukt av unger, ungdom til brettlek slik at den flotte blanke rødglaserte overflaten i vannbassenget får sår og merker.

I dag fikk jeg vite ved henvendelse til kommunen at den som hadde ansvar for fontenene hadde ferie. Hvor lang ferie har vedkommende?

LES OGSÅ: Håp for tørrlagte fontener på Strømsø

Det har ikke vært vann i den siden i maimåned og knapt nok da. Kommunen har da råd til så mye annet. Så dette med at de ikke har råd til å ha vann i fontenene er jo det samme som at turistkontor og kommunen ikke har forståelse for hva som er turistattraksjoner heller.

Eier kommunen også fontenen som står på Torgeir Vraas plass på Strømsø?

LES OGSÅ: Visjoner?

Den har vært vannløs i mange år. Den er full av søppel og lukter. Den er ikke noe vakker syn for dem som bruker spisestedene rundt plassen. Når det er bruktmarked rundt på plassen er den direkte skjemmende. Besøkende stiller stadig spørsmål om hvorfor ingen steller den og får vann i fontenen. Det ble i et avisinnlegg i sommer hevdet at Drammen ikke var en turistby. Det er den jo i aller høyeste grad. Derfor bør de skulpturer og fontener vi har vises fra sin beste side.

En stor debatt på Facebook vedrørende disse to fontenene viser i aller høyeste grad at disse vannløse fontene engasjerer.

FLERE AKTUELLE MENINGER:

* Trist og virkelighetsfjernt av Det Islamske Kultursenter

* Det er faktisk Sp, Ap, Sv og MDG som krisemaksimerer

* Når de yngste blir Høyres salderingspost

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags