Det de folkevalgte har gjort i bybrusaken gir ingen grunn til tillit

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En av de store uløste sakene som må avklares raskt er hva som blir den eksisterende bruas skjebne. Det de folkevalgte har gjort i denne saken gir ingen grunn til tillit. Nå vil vi først ha fakta på bordet. For ikke mange år siden ble det brukt store summer på bybrua for å oppgradere den og for å forlenge levetiden.

Hvor mye ble brua påkostet den gang? Hvor lang restlevetid skulle brua få etter oppgradering? Etter oppgradering har brua kun vært brukt av busser og drosjer.

LES OGSÅ: Bybruas skjebne utsettes etter høydramatisk møte

Det er også all grunn til å spørre om hva slags avtale kommunen har gjort med utbyggere på jernbanesiden. Her har jeg sett beskrevet både 1/3 av kostnadene til ny bru, og at utbygger på Strømsø kun betaler det som berører jernbanen. Dersom det er jernbanens behov som gjør det nødvendig å rive nå, bør jernbanen også dekke en mye større del av kostnadene for ny bru. I det minste gi kommunen et rentefritt lån slik at kostnadene kan fordeles bedre.

LES OGSÅ: Erna smilte da hun gikk av toget. Da hun fikk høre om bybrua forsvant smilet: – Skuffende

Personlig ønsker jeg å bevare bybrua vår, men jeg ser også at byen er i en tvangssituasjon på grunn av jernbanens behov.

Det desidert verste alternativet vil være å bygge en rampe over Strømsø torg. For å få ny bru senere må vi da betale for: riving av rampe, rep av torg, store kostnader ved å bygge bru over en jernbane i full drift og alle andre kostnader med ny bru.

Prøv ikke å få innført bompenger eller eiendomsskatt på grunn av flere politiske hestehandler.

Vi har fått nok nå, og vi følger med på hva som skjer i denne saken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken