Gå til sidens hovedinnhold

Marienlyst og Marheim

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Per Erik Marheim er leder for aksjonen «Redd Marienlyst».  Han ønsker å beholde friidrettsbanen på Marienlyst, og godtar derfor ikke at en ny idrettshall bygges inntil nåværende drammenshall.  I et innlegg i DT mandag 12. desember, kommer han igjen med feilinformasjon om Marienlyst-prosjektet.

Nå mener Marheim at sivilombudsmannen har stoppet planene om ny storhall på Marienlyst.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER.

I hele sitt innlegg snakker han bare om at «kommunen ønsker å erstatte et grønt aktivitets- område med blokkbebyggelse». Han nevner overhodet ikke at flyttingen av friidrettsbanen på Marienlyst er en følge av at idretten ønsker en ny storhall på området, og at de har samlet seg om at denne nye hallen bør bygges inntil og sammen med eksisterende drammenshall, slik at de kan bruke i sammenheng. Derfor har idretten i Drammen gått inn for at den nye hallen skal bygges på Marienlyst, og at friidrettsbanen derfor må flyttes til Bergskaug.

Marheim underslår det faktum at Marienlyst-saken har vært grundig behandlet i flere bystyremøter.

LES OGSÅ: Mistenkelig stille fra ansvarlige myndigheter om Marienlyst

Dessverre for Marheim er det kun en representant som har stemt for å beholde friidrettsbanen og gått imot bygging av ny idrettshall.  De andre 48 representantene har støttet innstillingen som også er støttet av et nesten enstemmig idrettsråd på siste årsmøte.

Marheim underslår også at begge de to klubbene som driver med friidrett i Drammen–Hellas og Sturla – støtter planene om nytt friidrettsanlegg på Bergskaug.

LES OGSÅ: Omkamp om Marienlyst

Idrettsaktiviteten på Marienlyst vil ikke bli redusert, men tvert imot vesentlig øket ved bygging av ny storhall. Det blir derfor intet problem for barn og ungdom at friidrettsbanen flyttes til Bergskaug, fordi den nye hallen på Marienlyst vil gi tilbud til mye mer idrett enn dagens anlegg.

Det er bruken av det ledige arealet–resten av friidrettsbanen og «tivolitomten» – til tomt for 200–300 leiligheter, som ved tomtesalg kan gi tilstrekkelig midler til å finansiere ny hall på Marienlyst og ny bane på Bergskaug.

LES OGSÅ: Marienlyst er en perfekt bylunge

Det er ikke riktig som Marheim hevder at «Drammen kommune og Ticon ønsker å tjene penger på salg av tomter og bygging av blokker på Marienlyst». Det er Drammen kommune som eier området og som skal «tjene penger» på salg av tomtene til boliger, men den inntekten skal gå til idretten–ved bygging av ny storhall på Marienlyst og nytt friidrettsanlegg på Bergskaug.

Hvis prosjektet gir inntekter utover tomtesalget, skal det deles 50/50 mellom kommunen og Ticon.  Marienlyst-prosjektet er derfor en vinn-vinn-sak både for idretten og for Drammen by, som vil få et flott boligområde i hjertet av byen–og en ny stor idrettshall!

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT. NO:

* Det lykkelige valg

* Fifty shades of grey

* Til dere som mener så mye!

Kommentarer til denne saken