Litt «folkeopplysning» en julidag i 2016

Blektjernstua og Blektjern i Strømsåsen.

Blektjernstua og Blektjern i Strømsåsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Går vi litt tilbake i tid, var nok ordet «folkeopplysning» mer vanlig enn i dag. Finner det likevel riktig å knytte noen kommentarer til min siste tur til Blektjern, en flott badeplass i Strømsåsen, hvor også DNT Drammen har en nærmiljøhytte.

ER DU INTERESSERT I LOKAL DEBATT? FØLG VÅR FACEBOOK-SIDE:DT MENINGER

1. Ølbokser brenner ikke – selv om noen faktisk tror det.

2. Engangsgrill bør ikke plasseres under gapahuken – som er av tre.  Det kan fort bli et større bål enn du kanskje trodde. Det er imidlertid fint at du ikke setter den på gresset.

3. Bord og benker fra lavvoen går ikke opp igjen av seg selv til leirplassen ved Blektjernstua. DNTs gjester setter også pris på å kunne benke seg i nettopp lavvoen.

4. Plastposer brytes ikke så fort ned som du kanskje tror. De hører vel heller ikke til i vår fine natur ...

5. Det må finnes bedre blinker enn kjøkkenvinduene i Blektjernhytta. Skal du skyte med luftpistol, må det være mer spennende å se hvor god du kan være hvis du skyter på en målskive.

6. Legger du igjen dine klær på demningen, er det ikke sikkert at andre kan bruke dem. Bedre likevel å ta dem med ned til byen igjen.

7. DNT hadde fire fine kanoer i Blektjern. De måtte vi flytte fordi noen hadde glede av å kutte kjettinger og hengelåser – opp til mange ganger i fjor. Kanskje bedre å vise dine krefter andre steder. Mange barn hadde faktisk mye glede av å kunne bruke dem ...

8. Fint at dere trener på å bli gode graffitikunstnere, men må dere bruke den restaurerte demningen fra 2011 som treningsfelt?

9. Redningsringene er sikkert morsomme å bruke som baderinger, men det må være bedre å ha dem hengende på sikkerhetsgjerdet rundt demningen – sånn i beredskap om noen virkelig trengte litt hjelp ...

10. Ikke så lurt å tenne opp bålet på trebordene i lavvoen. Det er bedre å bruke den bålplassen som er laget til dette bruk – også i lavvoen ...

Synes selv at Blektjern må være en av byens perler – og har blitt en flott badeplass.

På en kveldstur denne uka var det faktisk veldig pent og ryddig der oppe, og sender her en takk til dere andre som er med på å holde det pent der.

FLERE AKTUELLE MENINGER:

Kirken som kulturbærer

En trussel mot tors-og livssynsfriheten

Bybrannen – fra tragedie til moderne byutvikling

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken