Drammen Røde Kors - her er vi!

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg er ydmyk og glad for nylig å ha blitt valgt til ny styreleder i Drammen Røde Kors. I ett år har jeg fått anledning til å bli kjent i organisasjonen og følge med på arbeidet som nestleder i styret. Nå venter større utfordringer med å bli mye mer synlig og få lov til å sette tydeligere preg på retningen for arbeidet i Drammen Røde Kors! Utrolig at denne organisasjonen har vært i byen vår i 101 år!

Hvor mange vet hva Røde Kors er og hva de gjør?

Organisasjonen tilhører verdens aller største og mest kjente humanitære organisasjon. I 150 år har den på verdensbasis betydd enormt mye og gitt håp og livreddende hjelp for mennesker i kriger, katastrofer og kriser. Vårt oppdrag både internasjonalt og lokalt er «å avdekke, hindre og lindre nød og lidelse». Og så er vi både partipolitisk nøytrale og religiøst nøytrale.

Humanitet og lokal tilpasning er det som står i sentrum for arbeidet og aktivitetene.

Røde Kors har en spennende historie med vår «forfar» Henry Dunant som fikk en idé etter det voldsomme slaget ved Solferino, nær Gardasjonen i Italia i 1859. Som handelsreisende var han i landsbyen nær slagmarken hvor over 40 000 døende og sårede soldater lå uten at noen tok seg av dem. Det var resultatet av en blodig krig hvor 300 000 soldater deltok, Italia og Frankrike på den ene siden og Østerrike på den andre. Henry Dunant var en smart fyr og ble opphavsmann til flere av Geneve-konvensjonene som etter hvert ble samlet og kalt «Genevekonvensjonen av 1949». I 1864 fikk han vedtatt den første som garanterte for nøytralitet på slagmarken og sørget for transport av materiell til sanitetspersonell i krig. Det var livreddende førstehjelp, stabilisering og sårbehandling i actionfylte omgivelser. Omtrent slik som varemerket til dagens Røde Kors Hjelpekorps som rykker ut på små og store redningsaksjoner.

Men det er ikke bare hjelpekors i det moderne Røde Kors. Få vet om alle de ulike sosiale aktivitetene som drives av frivillige i Drammen.

Vi driver mer enn 15 aktiviteter til! Noen har nok hørt om Besøkstjenesten som er for eldre og/ eller ensomme og Fellesverket som er i Globusgården for ungdom. Men har dere hørt om BARK eller Flyktningeguide? Visitortjeneste eller vitnestøtte? Hjertelag eller leksehjelp?

BARK (Barnas Røde Kors) f.eks. er aktiviteter for barnefamilier som kanskje strir litt med dårlig økonomi og har utfordringer med integrering. De kan være med på turer og har sommerleir slik andre familier og barn har.

I Drammen i 2018 ønsker jeg som styreleder å gjøre medlemmene og de frivillige hos oss enda stoltere over arven vi har fått fra Henry Dunant, og det viktige lokale arbeidet vi driver med! Tenk på alle de flotte menneskene og familiene frivillige Rødekorsere gjør hverdagen enklere og bedre for! Jeg er så utrolig stolt over hvor mange dyktige og engasjerte frivillige vi har som bretter opp ermene og står på. Tusen takk til alle for det! Så sier jeg til dem at de må være ekstra fornøyde med det meningsfylte de faktisk bruker fritiden til. De skal ta fram modige Henry Dunant i tankene og skryt gjerne litt mer av seg selv og Røde Kors for naboer og venner! Husk på at Røde Kors trenger flere flittige hender, kloke hoder og varme hjerter i vårt viktige arbeid i Drammen!

Så dette er en oppfordring til flere der ute i sommervarmen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken