Innvandrerbarn i Drammen og utdanning

BEKYMRET: Drammenser og lærer Asad Qasim er bekymret for mange av byens innvandrerungdommer: «Mange sier at de ikke har ambisjoner om å ta utdanning eller gå på skole. Grunnen er mye familieproblematikk og ofte foreldre som heller ikke har noen formell utdanning.»

BEKYMRET: Drammenser og lærer Asad Qasim er bekymret for mange av byens innvandrerungdommer: «Mange sier at de ikke har ambisjoner om å ta utdanning eller gå på skole. Grunnen er mye familieproblematikk og ofte foreldre som heller ikke har noen formell utdanning.»

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDrammen regnes som en av byene i Norge som har et stort antall innvandrere og flyktninger. Mange er født her i Drammen og føler tilhørighet til byen, mens andre kommer som voksne fra ulike deler av verden.

I likhet med nordmenn får innvandrere barn. Mange et stort antall, som krever mye støtte og energi til utdanning og integrering.

DU KAN FØLGE DEBATTEN PÅ DT MENINGER.

I sentrum av Drammen og på innvandrerkafeene i byen, er det en god del innvandrerbarn som henger i stedet for å gå på skole og få seg utdanning.

Jeg har snakket med en del av barna som henger mye ute i byen, noen av dem gjør også sikkert ulovlige gjerninger som kan ødelegge fremtiden deres.

LES MER: Drammen-kidsa koder

Mange sier at de ikke har ambisjoner om å ta utdanning eller gå på skole. Grunnen er mye familieproblematikk og ofte foreldre som heller ikke har noen formell utdanning.

Andre påstår at de ikke får jobb uansett hvilken utdanning de tar, og at det er bortkastet tid og ressurser å ta utdanning når en vet at sjansen til å få jobb i fremtiden er minimal.

LES MER: Hva vil Høyre?

Mange av disse barna/ungdommene har droppet ut av videregående skole, og har ikke formell kompetanse til gå videre i livet.

Motivasjonen for å få en retning på livet er lav, og mange kommer til å havne som Nav-klienter.

Jeg spør meg: Har Drammen kommune, og ikke minst Buskerud fylkeskommune, gjort jobben sin for å redde disse sårbare ungdommene?

Fins det tiltak som er tilstrekkelige for å redde disse ungdommene fra å bli fremtidige kriminelle/gjengmedlemmer osv.?

LES MER: Hverdagsintegrering i praksis

Jeg som person er fortvilet og tror ikke fylkeskommunen og Drammen kommunen gjør den jobben de bør gjøre for å redde disse innvandrerbarna/ungdommene som er på vei i feil retning. Noe må gjøres nå!

Nå vil jeg dele tankene med andre drammensere og se tilbakemeldingene deres om hva dere mener om denne saken, og om enkelte av dere har noen gode løsninger som kan gjøre en forskjell.

Vi er alle forpliktet til å gjøre byen vår til en by med like muligheter for alle. En attraktiv og multikulturell by.

FLERE AKTUELLE MENINGER PÅ DT.NO:

* De bør betale tilbake

* Jeg heier på deg, Kaja!

* Usaklig om Øvre Eiker og Drammen

 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags