Ingen tømmerterminal på Gullaugodden

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerVi, Miljøpartiet De Grønne, er veldig fornøyde med at vi fikk flertall i fylkesutvalget for forslaget om at Gullaugodden tas ut av planprogrammet for plassering av tømmerterminal.

Oppslagene om saken i avisene har imidlertid vært misvisende. Både Sp og Ap ville ha Gullaugodden med videre i planprosessen. Det var MDG som fremmet forslaget om å ta det ut, og som etter gruppemøte fikk flertall av H, KrF, Frp, og til slutt V. 

Uten MDGs forslag hadde ikke Gullaugodden blitt tatt ut av planprogrammet med et flertallsvedtak. At Buskerud fylkeskommune og varaordfører/ordfører ikke forteller om det i sin pressemelding er kanskje forståelig, fordi MDG bryter med posisjonen i denne saken, men det er dessverre også litt skuffende. Desto viktigere er det at pressen gjør det ved å gjengi de faktiske forhold.

LES OGSÅ: Gigantterminal kan havne i Drammen: – Massiv tømmertransport gjennom Drammen sentrum er helt uaktuelt

Vi er svært glade for at Gullaugodden er reddet. På Gullaugodden ligger det viktige sjønære friluftsområder som vi bør utvikle til glede for alle dem som bor i Lier.

Vi i Miljøpartiet De Grønne vil bevare denne viktige og unike ressursen i Lier. Gullaugodden er det eneste området med mulighet for et større, sammenhengende og variert friluftsområde ved sjøen.

Strandsonen er vesentlig for å sikre tilgangen til fjorden. Det bør etableres kyststi, badeplasser og fiskeplasser – ikke tømmerhavn.

LES OGSÅ: Tømmerterminalen: – Hvorfor har ikke buskerudpolitikerne tatt kontakt med oss? Vi vil gjerne ha tømmerterminal!

Det foreslåtte området ligger nær et allerede presset naturreservat. Vi er helt nødt til å bevare og reparere naturen, ikke ødelegge enda mer av fellesskapets evige verdier. Et intakt miljø på land og under vann er av vesentlig betydning for livet i fjorden og for friluftslivet.

Dårlig infrastruktur, både når det gjelder vei og jernbane, samt nærheten til flere eksisterende og mulig nye boligområder, gjør i tillegg Gullaugodden uegnet for en plassering av tømmerterminal.

LES OGSÅ: Tømmerhavn må vi ha

Plassering av tømmerhavn er et felles ansvar. Det er veldig bra at vi har en regional planprosess som får opp kunnskap, skaper eierskap og dialog, og snur alle steiner for å få til den beste løsningen i et helhetlig samfunnsperspektiv. Vi mener derfor at vi må ha tett dialog med Vestfold og Telemark, i tillegg til å utrede alternativene i Buskerud.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags