Motorsykkelterror i Rosenkrantzgata

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerSå var vinteren over, og den fredelige tid er forbi. I år som i fjor sommer er motorsyklene tilbake i Rosenkrantzgata, og et støyhelvete av en annen verden regjerer.

Jeg tenker på beboerne langs Drammensfjorden, som protesterer mot utvidelse av Drammen havn på grunn av forventet støyforurensing. Trafikkstøyen knyttet til havna vil bare være bare en liten brøkdel av hva motorsyklene forårsaker i Rosenkrantzgata.

Søndag 19. mai 2019 var det spesielt ille. Det var nesten like ille som fra AVACS-flyene som tok av like over taket på kontorbygget jeg jobbet i under Gulfkrigen.

19. mai var det uholdbart å sitte ute på verandaen til tross for at huset vårt ligger et helt kvartal bortenfor Rosenkrantzgata. Da kan det ikke ha vært særlig trivelig for dem som bor rett ved gata.

Vi tåler godt den støyen som normal trafikk i gata medfører, også når det kjøres store anleggsmaskiner. Vi tåler også støyen fra motorsykler som kjøres på normal måte. Men, befolkningen har krav på å bli beskyttet mot støyterror fra disse brushodene med markeringsbehov.

Jeg ber om at kommunestyret, biltilsynet og politiet gjør hva som er nødvendig for å få slutt på denne tullekjøringen som et stort antall motorsyklister bedriver. Det er åpenbart at disse syklene ikke tilfredsstiller kravene til støyutslipp. Syklene må derfor avskiltes og kanskje også inndras.

Videre er det klart at den motorrusinga som førerne bedriver ikke er i overensstemmelse med trafikkreglenes krav om hensynsfull kjøring. Politiet bør derfor inndra førerkortene til dem som driver slik kjøring.

Jeg foreslår at biltilsynet og politiet foretar en del aksjoner i Rosenkrantzgata for å luke ut disse bråkende syklistene. Slike aksjoner bør gjennomføres med ikke-uniformert personell, og bør legges til ettermiddagene på lørdag og søndag. Det er da det bråkes mest. Et fint sted å stå er lyskrysset mellom Rosenkrantzgata og Henrik Ibsens gate. Her ruses motorene noe enormt når det skifter til grønt lys.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags