I det senere har mange av byens seniorer grepet pennen fatt og skrevet om utviklingen på Marienlyst.

Mye bærer preg av at det er en stund siden man har tatt turen innom området, eller at man har misforstått ganske mye av prosjektet.

Med manglende kunnskap, og med en god porsjon nostalgi blir det fort noen innlegg som ikke akkurat treffer spikeren på hodet.

Siden jeg både er politiker som har vært med på å stemme fram prosjektet, og idrettsleder som tilbringer minst to-tre dager på Marienlyst hver uke, føler jeg behov for en oppklaring.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Det er ingen som vil jage all idrett bort fra Marienlyst. Fortsatt skal «Gamle Gress» være der, fortsatt skal banene mellom stadion og badet ligge der og være fullt av aktivitet sommer og vinter, fortsatt skal vi ha Drammensbadet, Turnhallen og Grophall (forhåpentligvis snart ny). Drammenshallen skal pusses opp og utvides til en flott internasjonal arena.

Det det er snakk om er å bygge ut med leilighetskompleks og park / torg / aktivitet osv. på det såkalte «kastfeltet» og deler av banen Marienlyst «nye» (friidrettsbanen).

På kastfeltet er det blitt kastet lite annet enn tyggegummi, sneiper og søppel de siste 30 årene. Banen, sliten og bortgjemt bak begrodde voller, benyttes nå kun av et lite friidrettsmiljø. Banen står tom halve året og det meste av uken på sommeren.

Bygger vi ut dette området får vi et overskudd som gir oss råd til å pusse opp og utvide hallen og bygge nytt friidrettsanlegg og hall på Åssiden.

LES OGSÅ: Bygg blokker – også på Marienlyst!

Uten pengene fra dette prosjektet vil Drammenshallen forfalle, det blir ikke flere innendørs hallflater og det blir ikke noe flott nytt anlegg for friidretten.

Jeg har stor forståelse for at mange eldre mennesker har gode minner fra Marienlyst «nye» (friidrettsbanen). Her har generasjoner av bandy og fotballspillere hentet suksesser, og skøyteløpere og friidrettsfolket har prestert flotte bragder som man kan ha gode minner fra.

Selv er jeg også gammel nok til å ha gode minner fra banen som i 20 år var min hjemmebane som fotball- og bandyspiller.

Men denne saken kan ikke handle om oss som er i 50-årene, de som er i 60-årene eller de på 70 pluss som skriver lange innlegg i avisen.

LES OGSÅ: Skriket fra Marienlyst 2

Det handler om byutvikling for fremtiden og moderne idrettsanlegg for barn og unge.

I år har jeg vært politiker i Drammen i 30 år og jeg har fått vært med på en fantastisk byutvikling.

Denne kom ikke uten politikere som turte ta modige, fremtidsrettede og av og til omstridte valg. Av og til har også jeg tvilt på om vi har gjort rett – men resultatet for byen er blitt ganske bra.

I Marienlyst-saken er jeg overbevist om at utbygging og fornying vil gagne ute og inneidretter, og jeg setter stor pris på at alle idrettslagene står samlet om dette.