Idrettsledere glemmer befolkningen i Strømsø bydel

AKSJONIST: Per Erik Marheim fronter «Redd Marienlyst!»

AKSJONIST: Per Erik Marheim fronter «Redd Marienlyst!» Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerJeg viser til DT 14.mars der lederne i IF Hellas og Sturla hevder at utbyggingen av friidrettsanlegg på Berskaug vil gi et løft for friidretten i Drammen. Dette er jo vel og bra, men klubblederne unnlater behendig å si noe om hvordan det hele skal finansieres og hvilke konsekvenser dette vil få for befolkningen i Strømsø bydel og alle de som i dag er ivrige brukere av idrettsparken.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Det er tydeligvis greit for klubb-lederne å bebygge  deler av Marienlyst Idrettspark med store boligblokker, bare  klubbene får det som de vil. Mottoet er «Skit i  Marienlyst, Leve Berskaug!»

LES OGSÅ: Ønsker Drammen kommune å ødelegge en av Norges fineste idrettsparker?

Ikke mot friidrettsanlegg

Jeg vil  imidlertid presisere at aksjonskomiteen «Redd Marienlyst!» ikke er imot at det bygges nytt friidrettsanlegg på Berskaug. Det vi er imot, er at anlegget skal finansieres ved tomtesalg og blokkbebyggelse på Marienlyst idrettsstadion.

Klubblederne i Hellas og Sturla  burde nå snart, etter fakkeltog, torgmøte og hundrevis av illsinte debattinnlegg i lokale medier, innse at folk ikke vil ha blokker på Marienlyst.

Vår oppfordring til kommunen er at man må klare å finne fram til  alternative former for finansiering. For eksempel ved salg av kommunal eiendom. Dette er en oppfordring som både idrettsrådet  og lederne i Hellas og Sturla bør støtte opp om.

LES OGSÅ: Marienlystsaken og fjellvettregel nummer 8: Det er ingen skam å snu

Oppgradering

Dersom en ikke klarer å løse finasieringsspørsmålet uten å bygge blokker på Marienlyst, bør en analysere hvilke muligheter en har ved å satse på oppgradering av Marienlyst-anlegget. Dersom det er vilje til å tenke annerledes,vil en sikkert kunne oppruste Marienlyst langt på vei til samme nivå som det planlagte Berskaug-anlegget.

Etter min mening må størrelsen av den planlagte mastodonten av et tilbygg på Drammenshallen minskes en god del. Den ser jo ikke akkurat ut til å være et artkitektonisk mesterverk. (Konf. tidligere tegninger i DT.)

Fordelen ved denne  løsningen er følgende.

 Det er ikke nødvendig å bygge nytt friidrettsanlegg på Berskaug.

 Friidrettsanlegget blir liggende sentralt i Drammen, omkranset av bydelens skoler og med lett tilgjengelighet for et stort flertall av byens befolkning.

 Anlegget vil fortsatt være en del av en grønn lunge og en viktig aktivitetspark .(Det forutsettes at kommunen sørger for beplantning og plener med mer).

 Anleggets potensiale kan utvikles til et aktivitetsområde på helårsbasis,  med diverse vinteraktiviteter som  ishockey, lengdeløp, kunstløp, bandy med mer.

 Siden utgiftene til  opprustningen vil bli vesentlig lavere enn ved kommunens og idrettsrådets forslag, vil  en også anta at dette prosjektet vil kunne la seg realisere i løpet av et år eller to.

LES OGSÅ: Utidig bruk av ordet «nostalgisk»

Tas med en klype salt

Påstanden om at anleggene på Berskaug vil gi et løft for friidretten i Drammen, bør nok tas med en klype salt. I den sammenheng viser jeg til en uttalelse fra  representanter fra Norges Friidrettsforbund, som under det første orienteringsmøtet om saken på Idrettens hus hevdet at en hadde erfart at når en flyttet et anlegg fra en sentral beliggenhet til en mer perifer beliggenhet, sank interessen for friidrett.

I enkelte avisinnlegg hevdes det at det nesten aldri er folk på Marienlyst. Hvis  denne påstanden har en snev av sannhet i seg, ligger det nær å spørre om hvilken garanti en har for at det vil bli flere friidrettsutøvere på Berskaug som tross alt ligger i utkanten av Drammen.

Tidligere etablering av friidrettsanlegg på Gulskogen, Konnerud og Skoger kan neppe beskrives som noen stor suksess.

For meg virker det utrolig at det er lederne i Hellas og Sturla som nå stiller seg i spissen for å ødelegge Marienlyst Idrettspark. Dette er nesten ufattelig, men det er ennå ikke for sent å snu!

Flere saker fra dt.no:

Fikk 800 drapstrusler i døgnet

Kan tjene 100.000 på én måned

Skiforbundet-ansatt mistet lappen i promillekontroll 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags