Ukritisk og feildokumentert distribusjon av desinformasjon

Av
DEL

MeningerFlat Earth Society ble etablert i England i 1956 og er videreført i California av religiøse eksentrikere. De hadde sin første internasjonale kongress i 2017. 97 % av deltakerne sier de ble overbevist via Youtube. Nesten alle hadde vært gjennom videoer om andre kjente konspirasjonsteorier; også via Youtube som kritiseres for ukritisk distribusjon av desinformasjon.

Bevegelsen har økende tilslutning. 2 % av USAs befolkning mener jorden er flat, 20 % er usikre! (Kilde: The Guardian)

«Flat Jord»-bevegelsen har også avlegger i Norge.

Formidlere av annen form for desinformasjon finnes både i Drammen og på Nedre Eiker.

Torbjørn Børre Larsen, «Drammen Upolitisk klimarealist» skriver i DT (papir) 4. mai side 16: «Etter mer enn 20 år studie ... er jeg overbevist om at CO₂ ikke er noen farlig klimagass.»

Tor Horgen Ellingsen, «Nedre Eiker», skriver på samme sted, samme dato og samme side: «Nedre Eiker skal slås sammen med Drammen for enhver pris. Det betyr at vi kan forvente dyrere og dårligere kommunale tjenester.»

Om Klima: «Det er overhodet ingen tvil om at vitenskapen er samstemt: vi har en global oppvarming og den er menneskeskapt. Dette er et faktum som erkjennes av alle anerkjente internasjonale vitenskapsakademier og organisasjoner: bl.a. verdens meteorologiorganisasjon (WMO), American geophysical union (AGU), European geophysical union (EGU), American meteorological society (AMS) og European meteorological society (EMS). Kilde: Rasmus Benestad, Seniorforsker ved Meteorologisk institutt og styreleder for Tekna Klima.

– Han har også laget en liten samling av myter fra klimarealistene: https://klimakart.wordpress.com/klima-og- samfunn/klimadebatten/klimamyter-2/

Om nye Drammen: «Regjeringen har følgende mål for reformen: – Gode og likeverdig tjenester til innbyggerne» (Prop. 95 S, s 29) Dette er reflektert i intensjonsavtalen inngått mellom Drammen, Nedre Eiker og Svelvik om sammenslåing; likeverdige tjenester!

Kommunebarometre fra Kommunal Rapport rangerer 426 kommuner relatert til 12 tjenesteområder: Kun 8 % av landets kommuner leverer, totalt sett, bedre tjenester til sine innbyggere enn Drammen. – 33 % er bedre enn Svelvik. 25 % er bedre enn Nedre Eiker. (2017-tall da vedtak om sammenslåing ble fattet.)

LES OGSÅ: Nedre Eiker mister altfor mye av det som er bygd opp gjennom over 130 år. Kommunen blir rett og slett utradert.

Mulig resultat for Nye Drammen i 2021 kan bli som for Nye Sandefjord (Sandefjord, Andebu og Stokke) som ble opprettet 01.01.2017: Resultatet for den nye kommunen sammenlignet med hver av de tre året før viste stor fremgang for to minste og svak tilbakegang for den største.

«Flat jord»-bevegelsen, klimarealisten fra Drammen og mannen fra Nedre Eiker står, på hver sin måte og hvert sitt område, for en ukritisk og feildokumentert distribusjon av desinformasjon.

Same shit!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags