Hvor attraktiv Bragernesåsen er for drammensere og andre, kan vi se ved å telle bilene som var parkert på parkeringsplassene på Spiraltoppen (200) og Neperudjordet (60) sist søndag.

Selv om ikke alle besøkte Friluftsmuseet, tusset det av mennesker i alle aldre på museumsområdet. Alle koste seg i sola, men flere stusset litt over at alt var stengt.

Tidligere har det vært salg av både krambumat i landhandleriet og vafler på Numedalstunet. Jeg skjønner at det er økonomi som ligger bak forslaget om å flytte eller fjerne Friluftsmuseet, men da får museet heller fjerne den japanske hagen på Marienlyst, som nesten ikke har besøkende, og prioritere midlene på å holde de gamle husene ved like med tjære og maling.

Dersom vi er nødt til å prioritere, er det etter min mening viktigere å ta vare på den gamle bondekulturen i Bragernesåsen enn finkulturen i byen.

Kombinasjonen Spiralen og et gratis friluftsmuseum så nær byens sentrum er unikt. En by som tar mål på seg å huse 100.000 innbyggere må ha råd til å ta være på et gode som brukes avså mange mennesker.