Drammenserne blir straffet for å være drammensere

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDrammen har vært min hjemby i alle de 29 årene jeg har levd. Jeg har sett byen vokse fra å være noe man bare kjørte forbi, til noe man vil dra for å besøke. Byen vår har blomstret til de siste 10 årene, og jeg har vært stolt over byen og stolt over å kalle meg drammenser. 

Nå i den senere tid har det skjedd noe. Flere butikker har låst dørene for godt, og det er færre mennesker i gatene enn noen gang. I hvert fall så lenge jeg har levd. Selv bor jeg i sentrum, og jeg merker en stor forskjell fra da jeg flyttet hit for fire år siden. 

Jeg forstår godt at kommunen ønsker å gjøre byen mer miljøvennlig ved å ta i bruk mer kollektivtrafikk.

LES OGSÅ: Bompenger: Elbil, bensin eller diesel – alle må behandles likt

Jeg forstår også at for å gjøre store endringer så bør man ta i bruk bomringer. Men bomringene burde ta plass utenfor byen, så man betaler dersom man kommer fra Oslo, Sande eller Hokksund. Ikke et stort antall bommer helt inne i sentrum som gjør at man må betale mer enn man behøver. Jeg føler at vi drammensere blir straffet for å være drammensere. 

Jeg skulle parkere bilen min i sentrum, da vi bor utenfor sonen, så vi ikke kan benytte oss av det tilbudet som andre i sentrum benytter. Det kostet 95 kroner for to timer! Dette er for dyrt. Selvfølgelig kan jeg ta buss om jeg skal korte avstander, men hva med flerbarnsfamilier som skal levere først til skole, så til jobb, så skal en unge på en eller annen aktivitet, og den andre skal hjem til en venn og den tredje skal spille kamp. Skal foreldrene da ta buss til alle disse stedene med barna? Hvis ikke må de kanskje betale flere hundre kroner både i parkering og bom?

LES OGSÅ: Med bomring kan Drammen dø

Jeg håper virkelig politikerne kan tenke litt på hva som skjer med elvebyen vår.

Vi ønsker flere som flytter hit. Ordfører Tore Opdal Hansen undres over hvorfor det var så få nyinnflyttede. Det er ikke så rart, det er ikke attraktivt å bo her dersom vi skal betale dyre dommer for å leve i denne byen.

Og sentrum dør sakte ut.

LES OGSÅ: Bompenger – en velsignelse eller en landeplage?

LES OGSÅ: Villedende om bompakke

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags