En hederbetegnelse å bli kalt godhetstyrann

VIL HJELPE IGJEN: «Vi ser fram til neste gang vi kan hjelpe mennesker som lider og bli beskyldt av Helgheim for å drive godhetstyranni», skriver fire bystyrepolitikere i Drammen i dette innlegget.

VIL HJELPE IGJEN: «Vi ser fram til neste gang vi kan hjelpe mennesker som lider og bli beskyldt av Helgheim for å drive godhetstyranni», skriver fire bystyrepolitikere i Drammen i dette innlegget. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDet er en ære å bli beskyldt for å drive med godhetstyranni, slik Jon Helgheim gjør i DT fredag 21/10. Vi lever godt med at Frp er irritert at andre partier i bystyret forsøker å skaffe et overnattingssted til fattige tilreisende. Vi skjemmes ikke over å gjøre godt mot andre mennesker, selv om de kommer fra et annet land.

Vi synes imidlertid ikke at det er bra å beskylde en gruppe mennesker for kriminalitet og at de oppholder seg ulovlig i landet.

Helgheim mener at vi ikke skal «belønne kriminelle med gratis overnatting». Kirkens Bymisjon kjenner alle personene det er snakk om. Bymisjonen har fulgt dem over flere år. Tiggerne har bodd i Bragernes Menighetshus og i Globusgården de to siste vintrene. Ingen slipper inn uten at de er kjent. Helgheim kjenner de tydeligvis bedre enn det Bymisjonen gjør!

Om noen blant dem utfører ulovlige handlinger, så skal de straffes for det, med fengsel, bøter eller uttransportering.

Helgheim påstår freidig at alle «høyst sannsynlig livnærer seg med kriminalitet». Han mener de oppholder seg ulovlig i landet. Politiet kjenner miljøet bedre enn Helgheim. Politiet har ikke satt tiggerne i fengsel eller uttransportert dem. Det trist å stigmatisere en hele gruppe om en eller flere tiggere har gjort noe galt. Vi stoler mer på Politiet enn Helgheim når det gjelder om noen er kriminelle eller ikke. Det er ikke kriminelt å tigge om penger eller hjelpe mennesker i nød.

Det er ikke riktig at de overnatter gratis.

De betaler for seg. Ingen liker å sove ute i regn, kulde og dårlige omgivelser. Noen av pengene de får etter timer på gata, brukes til overnatting. Slik var ordningen sist. Det vet Bymisjonen bedre enn Helgheim.

Det er heller ikke riktig at vårt forslag går på bekostning av byens egne innbyggere.

Strømsø skole sto tom og ble ikke brukt da vi ble informert om forholdene. Det er heller ikke riktig at hele skolen er i bruk av «lovlydige» borgere, som Helgheim uttrykker det. Flere rom er ledige. Og uansett er det ingen som bruker skolen om natta. Sist vinter ble dørene åpnet kl. 22.00 og stengt 7 om morgenen. Helgheim bør sjekke litt fakta før han påstår at «lovlydige» borgere blir fortrengt.

Det presiseres i forslag til vedtak at kommunen må finne et «sentrumsnært» sted.

Om det ikke er mulig i skolen på Strømsø, som har stått ubrukt lenge, så er det helt fint med et annet sted. Det hadde vært fint om Helgheim hadde lest og gjengitt innholdet i interpellasjonen riktig.

Helgheim påstår at det kommer flere hit på grunn av overnattingen. Hvor har han det fra?

De som er i kontakt med miljøet hver dag sier at antallet er stabilt. Hvem vil reise fra Romania til kalde Norge for å sove inne 9 timer i døgnet? Flere byer har en ordning med overnattingssted for tilreisende. De har ikke registrert noen økning i antall tilreisende.

Staten med regjeringspartiene Høyre og Frp, sørger for finansieringen. De lider tydeligvis også av godhetstyranni.

Saken er at Drammen kommune vil få inntekter av å leie ut lokaler til overnatting for fattige tilreisende. Om skolene brukes av foreninger og lag så er det gratis, noe vi er veldig godt fornøyde med. Utleie til overnatting for tiggere bringer på den andre siden inntekter til kommunen. Det synes vi Helgheim burde tatt med i sitt innlegg.

Vi ser fram til neste gang vi kan hjelpe mennesker som lider og bli beskyldt av Helgheim for å drive godhetstyranni.

Sylvi Listhaugs ord betrakter vi som en hedersbenevnelse. Ordføreren sier ofte at kommunen skal hjelpe de som trenger det mest. La oss gjøre det gode, også mot fremmede.

Det akter vi å følge opp.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags