Gå til sidens hovedinnhold

En takk til Norge!

Parminder Kaur Bisal

Parminder Kaur Bisal er drammenser og trebarnsmor.

Hun jobber i rådmannens stab i Drammen kommune og er for tiden prosjektleder for «Fjell 2020».

Hun har vært prosjektleder i Barne- Likestillings- og Inkluderingsdepartementet, og underdirektør i IMDI hvor hun har jobbet spesielt med foreebygging av tvangsekteskap.

Artikkelen er over 5 år gammel

Drammenser Parminder Kaur Bisals hadde 40-årsjubileum i Norge 1. mai. Les hennes takk og tanker på dagen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I dag har jeg et aldri så lite jubileum. Det er 40 år siden jeg vandret inn i dette landet sammen med min mor og bror. På selveste arbeidernes dag ble vi gjenforent med min far som var arbeidsinnvandrer.

Jeg har mye å takke Norge for. Men den største takken går fra mitt hjerte til Aksel Bjørnstad og hans familie på Ila gård i Lier! Min far jobbet der. Vi ble tatt imot med åpne armer. Vi fikk et flott hus å bo i. De passet på oss som om vi var deres egne barnebarn. En bedre start i Norge kan ingen få! Det er ekte solidaritet!

LES OGSÅ: Radikalisering av unge

Per Fugelli sier at "Ekte solidaritet er å dele makt og goder og verdighet med de andre, ikke bare med min egen gruppe". Det gjorde familien Bjørnstad og de vil alltid ha en spesiell plass i mitt hjerte! Jeg håper vi kan bidra til at nyankomne i dag også får slik velkomst!

Norge har bare gitt meg muligheter, og mine foreldre har lært meg å gripe disse mulighetene. Jeg har fått en god utdannelse og en god karriere. Med min funksjonshemning lurer jeg på hva slags liv jeg hadde fått i India. Jeg har alltid hatt flotte venner og aldri møtt på rasisme, men diskriminering kan det ha vært noe av.

LES OGSÅ: Trolltemming i fotballen

Jeg har hatt som mål å alltid gi noe tilbake til dette samfunnet og være en god rollemodell for innvandrerbarna.

Min utfordring til alle med innvandrerbakgrunn, og for den saks skyld alle andre, er å verdsette det du har.

Grip mulighetene du får. Bidra så mye du kan i dette samfunnet- alle har vi noe å bidra med! Lær dere norsk!!! Det er det viktigste du kan gjøre. Det er viktig for dine barn! Nav er viktig, men trygd og sosialstønad bør være din siste utvei! Det er vel ingen av oss som ville ha tigget i hjemlandet- ikke gjør det her heller. For det gjør du om du misbruker disse ordningene. Alle har vi både rettigheter og plikter!

Jeg blir lei meg når jeg hører om innvandrerregnskap, men vet med meg selv at Norge må ha gått med enormt overskudd om jeg bare ser på meg selv og min storfamilie!

Takk Norge, og god 1. mai til alle sammen!

Denne teksten ble først publisert på Parminder Kaur Bisals Facebookside.

FLERE AKTUELLE MENINGER:

* FpU til angrep på folk flest

* Fylkesmannens blyant og Lier

* Bildet bak bybildet

Kommentarer til denne saken