Færre lærere med Høyre

SVARER: Masud Gharahkhani svarer på Høyres utspill om lærertetthet i skolene.

SVARER: Masud Gharahkhani svarer på Høyres utspill om lærertetthet i skolene. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Høyres Christopher Amundsen Wand prøver å bortforklare at Høyres statsbudsjett gir færre lærere, og ber meg om  å ta det med ro. Jeg lar meg allikevel ikke berolige, fordi jeg vet at er det noe Kommune-Norge skriker etter, så er det flere lærere.

Dette vet også Høyre, som attpåtil sitter med kunnskapsministeren. Da er det merkelig at statens finansiering av 600 lærestillinger med ett enkelt pennestrøk strykes fra statsbudsjettet.

DU KAN FØLGE DEBATTEN I DT PÅ FACEBOOK.

I Buskerud vil både Drammen, Ringerike og Øvre- og Nedre Eiker merke dette. Dette er lærerstillinger disse kommunene sårt trenger.

LES OGSÅ: Mangelen på lærlingplasser er en betydelig utfordring

På bunn

I høyrestyrte Drammen ligger vi dessverre på bunn når det gjelder lærertetthet. Samtidig ser vi at lite skjer, til tross for at både lærere og foreldre krever handling, og heller ikke det nylig framlagte statsbudsjettet ser vi noen løsning på problemene.

Tvert imot. Wand skriver om 150 millioner kroner til tidlig innsats i statsbudsjettet, noe som naturligvis høres så bra ut. Det han glemmer å forklare er at dette ikke er øremerket til skole.

Høyres politikk er å gi med den ene hånda og ta med den andre.

LES OGSÅ: Vi oppfordrer innvandrerungdom til å velge det de selv vil, og til å tørre å ta samtalen ved middagsbordet når det trengs.

Vanskelig å forsvare

Jeg forstår at Wand har vanskeligheter med å forsvare Høyres sviktende skolepolitikk. Men sånn er det når Høyre velger å prioritere skattelettelse fremfor velferd og skole. Høyre og Frp har gitt de 50 rikest en milliard kroner i skattelettelser. Spørsmålet er så, hva hadde en milliard mer til Kommune-Norge betydd?

Med Drammens andel kunne vi sikret betydelig flere lærere og vi kunne innført norm for lærertetthet i tråd med lærernes ønsker på 1–4 trinn. Flere lærere betyr tidligere innsats for barna våre. Mer penger til skole- og utdanning er det samme som å satse på fremtiden!

ANDRE MENINGER:

Hokksund Flyplass er noe Hokksund og omegn trenger

Positiv utvikling i Svelvik

Det kan ikke være meningen at vi skal straffe landets norskeide næringsliv 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags