Gå til sidens hovedinnhold

Godhetstyranniet slår til igjen!

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

VIL DU FØLGE MED PÅ DET SOM SKJER DER DU BOR? Les DT for 100 kroner ut året.

Alle partiene i bystyret, bortsett fra Frp og Høyre, har med Arbeiderpartiet i spissen sendt inn et forslag om at kommunen skal opprette et permanent overnattingstilbud for tilreisende tiggere.

De vil at Strømsø skole skal tas i bruk, og de instruerer rådmannen til å hastebehandle saken. Omsorgen for tilreisende tiggere som er her ulovlig og som høyst sannsynlig livnærer seg med kriminalitet, er altså så viktig for disse partiene at de vil premiere de med gratis overnatting.

LES OGSÅ: Tiggerne kan gi kommunen leieinntekter

Ikke nok med at de premieres med gratis overnatting, i forslaget instrueres rådmannen til at en søknad om bruksendring av Strømsø Skole skal prioriteres på bekostning av andre lovlydige borgere. De vil på toppen av dette at tiggere uten lovlig opphold skal få benytte Strømsø skole på bekostning av mange andre som vil benytte Strømsø skole til gode formål.

De faglige rådene fra kommunen er klare, det anbefales ikke å opprette et permanent overnattingstilbud fordi dette bare vil stimulere til at det kommer flere.

LES OGSÅ: Tiggerne på agendaen igjen

Dessverre har partiene som står bak forslaget flertall i bystyret, dermed er det nå duket for at kommunen må snu helt om i sin håndtering av tiggere.

Tidligere så vi at problemene med forsøpling, uro og ulovlig overnatting var langt større i Drammen.

Drammen kommune fulgte tidligere en naiv og snillistisk linje som kan sammenlignes med det Ap og co. nå har foreslått. Etter at vi strammet inn, og kommune og politi faktisk begynte å håndheve lover og regler, så har situasjonen blitt bedre.

Ap og co. vil nå snu om på dette og stimulere til mer ulovlig opphold, kriminalitet, forsøpling og uorden ved sitt grenseløse naive og snillistiske forslag.

LES OGSÅ: Bildet bak bybildet

Politiet og kommunen har fått tips om at tiggere som oppholder seg ulovlig i Drammen, også selger dop i byen. Politiet sier at tiggerne tjener lite på tigging, og at de ikke kan se bort fra at de livnærer seg ved annen kriminalitet.

Tidligere har det kommet fram at svært mange av dem som oppholder seg i byen er anmeldt for kriminelle forhold, men politiet vil ikke gå ut med hvor mange fordi det vil føre til stigmatisering.

Kommunen har et ansvar for å ivareta mennesker som er i nød, det ansvaret kan fint kommunen ta uten å belønne kriminelle med gratis overnatting. Kommunen har i dag en beredskap for å ivareta personer som står i fare på kalde dager, som trenger helsetjenester eller annen akutt hjelp. Et permanent gratis overnattingstilbud er ikke nødvendig. og kan ikke anses som noe annet enn belønning av ulovlig opphold i Norge.

Kommunens linje bør være å håndheve alle lover likt for alle mennesker.

LES OGSÅ: «Ja, de er så fattige som de sier ...»

Vi bør sende ut folk som er i landet ulovlig og dersom rumenske tiggere ikke klarer seg selv, bør kommunen være behjelpelig med å transportere vedkommende til ambassaden eller ut av landet.

Jeg beklager på det sterkeste at alle partier bortsett fra Frp og Høyre nå gjør knefall for snillismen med alle de negative ringvirkningene dette vil få.

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT. NO:

* Moskeer og makt

* Færre lærere med Høyre

* Ordføreren, kappen og vinden

Kommentarer til denne saken