Trist fra Haaning

«Høyres ekteskap med klimafornekterne i Frp gjør at de velger å stemme ned alt som kommer fra De Grønne av prinsipp», hevder Ståle Sørensen, Miljøpartiet De Grønne, i dette innlegget.

«Høyres ekteskap med klimafornekterne i Frp gjør at de velger å stemme ned alt som kommer fra De Grønne av prinsipp», hevder Ståle Sørensen, Miljøpartiet De Grønne, i dette innlegget. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg takker Fredrik A. Haaning for et motsvar til mitt rimelig sterke innlegg om Høyres maktarroganse i Drammen. Jeg vil gjerne presisere at mitt innlegg ikke var skrevet i sinne, men som et forsøk på å vekke Høyre og posisjonen fra en tornerosesøvn som er i ferd med å kvele byens utvikling.

Fredrik A Hannings motsvar viser at jeg hadde rett i mine antakelser. Høyre svarer verken på mine påstander eller tar selvkritikk. Istedenfor velger man å sette seg på sin høye hest og hevde at alt er i sin skjønneste orden. Det er et trist skue.

LES OGSÅ: Mangler Drammen en viktig visjon?

Drammen Høyre har valgt å alliere seg med klimafornektere i Frp. Et parti som verken tror på global oppvarming eller ønsker å forholde seg til klimamålene. Dagens «grønn byutvikling» som Haaning skriver i hermetegn, er nettopp i hermetegn grunnet en allianse mellom Frp og Høyre, med to småpartier på slep.

Det finnes et annet flertall i Drammen som kunne bestått av Høyre, KrF, Venstre og Miljøpartiet De Grønne.

LES OGSÅ: Brexit – partidemokratiets krampetrekning

Dette flertallet kan bli vesentlig styrket etter neste lokalvalg. Men hvis Høyre bruker fire år på å ignorere oss i De Grønne, så er ikke den nødvendige tilliten der fra vår side til å gå inn i et slikt samarbeid. Arbeiderpartiet har valgt en langt bedre strategi hvor de lytter godt til våre standpunkter. Dette legger vi merke til og det danner grobunn for videre samarbeid.

Haaning vil i sitt innlegg klistre De Grønne til Arbeiderpartiets primærstandpunkt. Det er enda mer uklokt.

LES OGSÅ: Gulskogensenteret må innordne seg etter reguleringsplanen

De Grønne er mer enige med Høyre enn Arbeiderpartiet når det gjelder omsorgspolitikkens hovedsatsing. Vi mener det primært bør satses på hjemmehjelp. Men vi leverer en pakke sammen med Ap hvor forslag om flere omsorgsplasser inngår da Ap har gitt gjennomslag for flere av våre andre viktige standpunkt.

Vi er et styringsdyktig parti som inngår kompromisser. Kompromisset kunne vært annerledes med andre partnere.

LES OGSÅ: Det er faktisk Sp, Ap, Sv og MDG som krisemaksimerer

I likhet med Høyre har heller ikke vi klokkertro på bemanningsnorm i skolen. Vi vil være mer fleksible til konkret løsning. Vi ønsker derimot å styrke lærertettheten kraftig. Det overrasker oss videre at Høyre ikke ønsker å gjøre kulturskolen billigere. Også her har vi møtt forståelse og funnet felles standpunkt med Ap og øvrig opposisjon.

I likhet med Høyre er vi opptatt av sunn økonomisk styring. Nettopp derfor brukte vårt alternative budsjett mindre penger enn Høyres.

LES OGSÅ: Når de yngste blir Høyres salderingspost

Der vi trengte penger hentet vi inn penger med målrettede miljøavgifter. Vi mener Høyre melker selskaper som Lindum og EB for kraftig, Disse selskapene spiller en viktig rolle i det grønne skiftet. Derfor vil vi tilpasse det offentlige forbruket til lavere inntekter fra disse selskapene i fremtiden. Samtidig vil vi låse noe av disposisjonsfondet i et klima og miljøfond som kan danne et grunnlag for store utgifter som vil komme i nær fremtid når samfunnet må omlegges i mer klimavennlig retning. Alle disse forslagene fra oss er sunn konservativ økonomisk forvaltning.

Et progressivt verdikonservativt parti som Høyre kunne vært, ville kunne imøtekomme dette. Men ikke i Drammen.

LES OGSÅ: Lovfester rett til sykehjemsplass

Høyres ekteskap med klimafornekterne i Frp gjør at de velger å stemme ned alt som kommer fra De Grønne av prinsipp. Innlegget til Haaning viser at de verken forstår konsekvensen av å opptre på denne  måten eller forstår  at det bringer Drammen lenger og lenger inn i bakevja.

Trist for Høyre, men først og fremst trist for byen vår Drammen.

FLERE AKTUELLE MENINGER:

* Trist og virkelighetsfjernt av Det Islamske Kultursenter

* Lekeplass på Bragernes Strand

* Bidrar DT til integrering og inkludering eller segregering og parallellsamfunn?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken