Gå til sidens hovedinnhold

Veskehunden Venstre

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Drammen Venstres program for kommunevalget 2015 står det følgende:
 

«Sikre strengere oppfølging av verneverdige bygninger. Bygninger i kommunens verneplan som er klassifisert i verneklasse A skal ha et absolutt vern».

LES OGSÅ: Kommunereform på basis av frivillighet?

Videre står det også:

«Venstre vil ha en offensiv satsing på kulturvern og museer, som tar vare på mangfoldet, utfordrer samtiden og sikrer viktige kulturminner for fremtidige generasjoner. Venstre vil utvikle ordninger som motiverer til bevaring av kulturminner og ivaretaking av nye funn».

Da er det for meg underlig at Venstres gruppeleder Yousuf Gilani valgte å stemme for rivning av «Villa Kamstrup», en funkisvilla nettopp i verneklasse A.

LES OGSÅ: «Skit i Norge – leve Hokksund!»

At Drammen Venstre har forlatt sin miljøprofil er ikke noe nytt for dem som følger med i politikken. Det nye er at de nå muligens også har forlatt sitt vernestandpunkt, også denne gang helt uten å varsle sine egne velgere. De som valgte å stemme på Venstre under fjorårets valg, har derfor all grunn til å være skuffet over partiet. Velgerne har uten tvil fått noe helt annet enn hva de ble lovet under valgkampen, de sitter nå igjen med et parti uten miljøprofil og som med glede går inn for rivning av verneverdige bygninger, uten en gang å blunke.

Drammen styres i dag av Frp og Høyre med KrF og Venstre som stilltiende nikkedukker.

LES OGSÅ: Freidig og utidig fra ordfører

Sistnevnte parti hadde gjort lurt i å stemme med opposisjonen når deres egne løfter faktisk ble fremmet i både Formannskapet og Bystyret. Da hadde de kanskje ikke måtte forklare seg for skuffede velgere, slik de nå blir nødt for fram mot neste valg.

Har Drammen Venstre forlatt sine valgløfter og velgere, til fordel for å være Frps veskehund? Hadde jeg vært medlem av Drammen Venstre i dag, hadde jeg vært direkte flau.

ER DU INTERESSERT I MER LOKAL DEBATT? FØLGE VÅR FACEBOOK-SIDE DT MENINGER.

Kommentarer til denne saken