Som mange andre så har også jeg sett NRKs Brennpunkt-dokumentar om Visjon Norge og millionærpastoren Jan Hanvold. Og jeg var ikke alene om å legge hodet i hendene og skamme meg når Jan Hanvold sier «Jeg er bare en enkel mann fra Drammen.»

Da tenkte jeg noe jeg heldigvis tenker sjeldnere og sjeldnere. «Ikke nå igjen.»

DU KAN FØLGE DEBATTEN I DT PÅ FACEBOOK.

Jeg har ikke bodd i Drammen på snart ti år, men jeg er drammenser av hele mitt hjerte. Og jeg er veldig glad for den jobben Per Øyvind Mørk og Byen vår Drammen har gjort for omdømmet vårt på landsbasis. Takk for det! For hver gang noe negativt dukker opp om byen vår i media stålsetter jeg meg, og er klar til å parere ethvert forsøk på sjikane. Jeg er blitt god på det, jeg kan si noe negativt tilbake om nesten hver eneste by i Norge.

«Og hvor er du fra da, Holmestrand? Hva er avbildet i det kommunevåpenet? En alenemor?»

«Hønefoss ja, som arrangerer maraton en gang i året så flest mulig kan komme seg vekk derfra?»

LES OGSÅ: 25 grunner til høstens nedtur i Godset

Det er november, og jeg begynner å ane konturene av et vanskelig år for drammenserne. I skrivende stund står det på forsiden av Drammens Tidende: 123 mister jobben, personbil mot buss og Ørjan Burøe kommer til Drammen.

Tragedier over hele fjøla.

I forrige uke, bare to dager etter Brennpunkt-dokumentaren røk vårt kjære Strømsgodset for lille Kongsvinger i cupens nest siste runde.

Et lite fotballmirakel, servert av et knippe snekkere og budbilsjåfører fra Hedmarks dype skoger. Det var til å grine av.

LES OGSÅ: Best uten ball

Men vi reiser oss alltid, og som Rune Marthinsen synger i låten til C-Laget: «Å værra fra Drammen ekke så verst. Å værra fra Drammen er greit. Å værra fra Drammen er helt ålreit.»

I August i år krøp Cato ned i en utedass, og kom seg ikke opp igjen for egen maskin. Og når Drammen Brannvesen til slutt klarte å skjære han laus, sto VG utenfor klar med både journalist og Tv- fotograf.

Hele Drammen tok et unisont magadrag, skøyt ut brystkassa og gjorde oss klare for skyts. Vi er blitt gode på det der.

Men tilbake til poenget, hvor jeg skal skyte meg selv litt i foten. Jan Hanvold er en slange i paradis. Han må legges ned, slutte å snakkes om, og ikke få noe ytterligere taletid.

LES OGSÅ: Hvilke tiggere ville Jesus hjulpet?

Han er farligere for det tynnslitte omdømmet til Drammen enn Herodes Falsk var da han satt på et klosett i papirfabrikken på Åssiden.

For det Jan Hanvold gjør er ironisk nok vanvittig umoralsk der han tømmer kontoene til enker og minstepensjonister i guds navn.

Hvis du er glad i Gud, be. Hvis du er glad i Drammen, le.

Og om noen skulle prøve seg, så påpek at Visjon Norge har lokaler på Pukerud. Og det er praktisk talt i Mjøndalen.

Og hvis vi står like bredbeint etter dette også, beviser det bare det jeg har sagt i noen år nå. Du kan gjerne pusse opp Drammen og gjøre det fint. Men det er fortsatt drammensere som bor der.

Og de begynner å få meget hard hud, så det er bare å prøve seg.

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT.NO:

* 25 grunner til høstens nedtur i Godset

* På tide med et fakkeltog for sykehuset?

* Kan pelsdyrnæringa ha ei berekraftig framtid?