Godterikrukka til Jon Helgheim. Det blir som å love kompiser godteri uten å ha snakket med farmor først.

DEL

MeningerJon Helgheim går ut i DT og skyter ned Brakar og direktør Terje Sundfjord sin innsparingsplan når Buskerudbypakke 2 faller. Men Helgheim kan ikke garantere en eneste ekte krone.

Vi begynner å bli vant med at Helgheim mener at fagetater, eksperter og ansvarlige for kommunale eller fylkeskommunale selskaper ikke aner hva de snakker om. Heller ikke klimaforskere eller trafikkøkonomer kjenner sine egne fagområder bedre enn Jon Helgheim skal vi tro hans egne uttalelser gjennom flere år.

Ingen garanti

Brakar gjør jobben sin. De var gjennom Buskerudbypakke 2 garantert en finansiering som nå kan falle bort. Selvfølgelig må de planlegge en innsparing som et resultat av det.

Det var et bredt politisk flertall bak denne avtalen og det eneste som gjensto var et klarsignal fra departementet før sommeren. Nå kommer ikke det klarsignalet.

Jon Helgheim kan ikke gi en eneste garanti om ekte penger og Regjeringen har heller ikke gitt garantier.

LES OGSÅ:

Tvert imot. Regjeringen har avkreftet at Holmenbrua og Strømsåstunellen fullfinansieres- der blir det bompenger uansett. Regjeringen har også ved direkte spørsmål ikke kunne bekrefte at belønningsmidlene til kollektivtrafikken vil vedvare uten bompengefinansiering eller ved manglende oppnåelse av nullvekstmålet.

Jon Helgheim sier at nullvekstmålet er tull. Regjeringspartner Venstre uttaler gjennom mediene at målet er svært viktig. Helgheim mener at det skal tas ut mer oljepenger for å betale for det hele. Heller ikke her er Frps regjeringspartnere enig.

Det bedrives altså en dobbeltkommunikasjon. Hvor Frp i regjering sier en ting sier Jon Helgheim og Frp utenfor regjering noe helt annet. Regjeringen avviser alle garantier om mer penger eller full finansiering av statlige veier, mens Fremskrittspartiet på sin side deler ut de samme fiktive pengene i valgkampen.

LES OGSÅ:

Lover godteri uten å spørre farmor

Det blir litt som å love kompiser godteri fra farmors krukke øverst i skapet, uten å ha snakket med farmor i det hele tatt. Og når hun faktisk ikke kan garantere en eneste slikkepinne midt i uka så mener altså Jon at man heller skal høre på han.

Brakar gjør selvfølgelig helt rett. De planlegger ut fra de politiske signalene og løftene som er gitt og ikke en stortingspolitiker med lommene fulle av løse påstander og tomme løfter.

Alternativet til dette er katastrofalt. Uten en slik planlegging vil selskapet kunne bli lagt ned og havne i alvorlig økonomisk uføre.

De Grønne vil etter valget søke et nytt politisk flertall for å fremforhandle en ny og bedre pakke. En pakke basert på ekte penger, ekte politiske vedtak og ekte gjennomføring. Ikke monopolpenger og politisk ønsketenking levert gjennom mediene i et valgår.

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags