Støre hyller Hauern: – Disse løypefolkene kan nesten trylle

Av
DEL

MeningerMens mediene med full rett hadde oppmerksomheten rettet mot ski-NM på Konnerud, fant det sted et annet lite eventyr noen mil mot nord og øst; nok en utgave av ski-tur-rennet Thorleif Haugs Minneløp. Arrangert av fine idrettslag i Drammen og Lier - 40 kilometer langrenn gjennom skog og over åser.

Bakteppet var lite snø, og mildvær midtveis i uka gjorde at alt talte for avlysning. Men disse løypefolkene kan nesten trylle; nedbør i form av våt snø ble forvandlet til løyper av beste kvalitet. 2-300 påmeldte - og dermed - det 54. Hauern, oppkalt etter skilegenden Thorleif Haug, som vant høyt og lavt både hjemme og ute på 1920-tallet.

Hauern er blitt mitt årlige stevnemøte med skirennet - den fineste konkurransen idretten kan prestere. Konkurransen er enkel, den er mest med meg selv, og underveis noen kappestrider med løpere som holder samme fart, litt høyere eller litt saktere.

I 1979 ble jeg med far til Geithus i Modum, der Hauern gikk fra den gang. Det ble min debut gjennom skogene mot Drammen. Så gikk det 30 år. I 2009 trengte utenriksministeren noe å strekke seg etter utover diplomatiske oppgaver. Jeg meldte meg på. Så har det lykkes å komme til start (og til mål!) hvert år - med unntak av 2017 da arrangørene måtte kaste inn håndkleet. Da var det null snø.

12 skirenn har det blitt for min del. Takk til fine folk som steller i stand, med løyper kjørt på nattetid da temperaturen var som best, takk til de som serverer saft og bananer underveis, takk til de som har laget den saftige lapskausen ved målgang - og takk til de som gikk sammen med nummer på brystet denne strålende søndagen. Om bare halvparten av dem er like sliten, mør og lykkelig som meg da rennet var over, så var de verdt det.

Og spesiell takk til stortingskollega Nils Kristen Sandtrøen - som ble med - på sin egen 31-årsdag - takk at du ventet den laaange tiden det tok til jeg kom i mål etter deg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags