Norges Håndballforbund (NHF) har i en årrekke jobbet for nye anlegg for å kunne huse de store øyeblikkene for internasjonal håndball.

De planlagte utbyggingsplanene på Marienlyst vil være et viktig skritt i denne retningen.

Drammen har i mange år vært en av Norges sterkeste håndballbyer, og er en av få norske byer som har både kvinne- og herrelag i den øverste ligaen. Også landslagene har i mange år nytt godt av Drammenshallen og Drammen kommunes engasjement for idrett.

Norges Håndballforbund husker særlig godt suksessen fra EM for menn i 2008, da håndballgutta vant alle sine kamper i en fullsatt hall.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Derfor vil det gi stor glede og begeistring i hele Håndball-Norge dersom utbyggingsdrømmen blir en realitet.

De siste ti årene har kravene til arena for internasjonale kamper endret seg, ikke minst med tanke på teknologi og rammer for publikum og mediene. Derfor har Norges Håndballforbund sett etter løsninger, primært i Stor-Oslo.

Ved realisering av Marienlyst-planene i Drammen vil mange av behovene for kommende mesterskap og viktige kvalifiseringskamper være løst. Den nye Multifunksjonshallen vil kunne dekke behovet som et hovedanlegg innenfor en nasjonalanleggsmodell.

NHF har i lang tid søkt tomtearealer på det sentrale østlandsområdet, og Drammen har hele tiden vært aktuell blant annet på grunn av god kommunikasjon til Oslo, og togforbindelse direkte til Gardermoen.

LES OGSÅ: Idrettsledere glemmer befolkningen i Strømsø bydel

Drammen er absolutt en by der NHF kan etablere et kraftsenter for norsk håndball. I tillegg til håndballen vil naturlig andre innendørsidretter få et anlegg som vil gi nye og spennende muligheter. Idretten vil kunne tiltrekke seg arrangementer som det i dag ikke kan tilrettelegges for.

I forbindelse med planene om ny Multifunksjonshall har det vært god dialog mellom den politiske ledelsen i byen, Drammen Idrettsråd og Norges Håndballforbund.

NHF opplever at Drammen by har en politisk ledelse som har evnet å få til stor utvikling av byen gjennom de siste årene, se bare på hvordan Elvebyen fremstår i dag. I tilknytning til prosjekt ny Multifunksjonshall i Drammen har NHF opplevd stor positivitet, og vi ser med spenning fram til den videre prosessen.

Håndballklubbene i Drammens-området har en svært positiv økning i antall spillere og lag.

LES OGSÅ: «Jeg synes ikke Beatles var populære»

Klubbene jobber særdeles godt med rekrutteringen og beholder flere spillere lengre.

Det er en økning på opp mot 10 prosent de siste årene. NHF avdeling sør er i ferd med å nå hovedmålet vårt; å beholde flere ungdommer i alderen 13–19 år i idretten vår.

Det krever flere timer til trening i hall. Breddehåndballen har et stort behov for flere spilleflater, slik at gutter og jenter får bedre treningsvilkår. Dette er helt nødvendig for å kunne ta imot flere spillere i de lokale klubbene.

Multifunksjonshall-prosjektet i byen vil bidra sterkt til å dekke en del av hallmangelen til aktivitet for breddehåndballen.

I tillegg er det plass til flere innendørsidretter som sannsynligvis har samme behovet for plass til å utøve idretten sin. Håndballen i region Sør trenger en regional storstue til bruk for å arrangere mange årlige lokale og regionale arrangementer. En utfordring har vært at vi ofte må begrense påmelding og deltakelse grunnet for få hallflater.

Det er svært trist å måtte avvise lag som har lyst til å delta på aktivitet på grunn av kapasitetsmangel.

Dette være seg skoleturneringer, håndballskoler, seriekamparrangement, nasjonale og regionale sluttspill, finaler, cuper, turneringer, spillerutviklingstiltak, større trenerseminarer og – kurs, samt mye mer.

Vårt mål er å kunne tilby håndball for alle, og vi er svært glade for at Idrettsrådet i Drammen har gjort et så godt grunnlagsarbeid.

LES DE SISTE SAKENE FRA DT OM MARIENLYST-UTBYGGINGEN:

* Dette vil være et uopprettelig hærverk

* Reagerer på korrupsjonsuttalelse i Marienlyst-saken

* Marienlyst-boliger kan komme på markedet i løpet av året

* Hundrevis i fakkeltog mot Marienlystplanene