Om å forandre til det verre

Av
DEL

MeningerTorsdag 7. mars fattet Fellesnemnda et underlig vedtak som vil gå inn i historien som lite klokt.  Etter flere måneder med offentlig debatt om hvorvidt den nye kommunen skal få et nytt kommunevåpen, landet fellesnemndas flertall på årringene som nytt symbol for nye Drammen kommune.

Dette etter en debatt som har vist at det stort sett bare er etablerte politikere i Høyre, Ap og MDG som ønsker denne løsningen.

Fremskrittspartiet har hele veien vært tydelige på at vi ønsker å beholde Drammens eksisterende byvåpen - med historie tilbake til 1700-tallet og med en rik symbolikk. Dette byvåpnet har overlevd flere tidligere kommunesammenslåinger og grensejusteringer opp gjennom årene. Alt bør derfor ligge til rette for at dette skal bli et verdig symbol for nye Drammen kommune.

LES OGSÅ: Steile fronter og frontalangrep da politikerne stemte om kommunevåpen

Saken har vært behandlet i tre kommunestyrer før den kom tilbake til fellesnemnda. FrPs forslag om å beholde Drammens kommunevåpen er blitt nedstemt. Samme skjebne led forslaget om årringene i henholdsvis Drammen og Nedre Eiker.Det er med andre ord ikke noe politisk flertall for de mye omtalte årringene. Likevel velger Høyre og Ap å inngå tidenes politiske hestehandel med MDG.

Representantene Tove Paule, Ståle Sørensen, Merete Risan, Catrin Janøy, Elly Thoresen, Mats Hilden, John Gunnar Lislelid og Andreas Muri trumfer igjennom at årringene skal være nye Drammen kommunes profil frem til et nytt vedtak eventuelt blir fattet. Dette er stikk i strid med ønsket fra to av tre kommunestyrer og tilnærmet alle som har ytret seg offentlig.

LES OGSÅ: Kommunevåpen-kampen går videre

I rettferdighetens navn skal det nevnes at Drammens ordfører Tore Opdal Hansen og Aps Eivind Knudsen brøt med sine partier og stemte imot denne løsningen. Dette blir en både dyr og dårlig løsning all den tid det nye kommunestyret fra og med 2020 kan omgjøre dette.

Høyres ordførerkandidat Fredrik Haaning har allerede varslet i sosiale medier at han ikke er fornøyd med høyrerepresentantenes innsats i fellesnemnda.

Fremskrittspartiet vil fortsette å jobbe for at nye Drammen kommune skal benytte Drammens kommunevåpen både som grafisk profil og byvåpen. Dette er den desidert billigste og beste løsningen. I tillegg er det samlet inn flere tusen underskrifter fra innbyggere som ønsker dette.

 Denne saken skal opp rett etter konstitueringen av det nyvalgte kommunestyret. Innen den tid er det bare å håpe at gode krefter i Høyre og Ap løsriver seg fra Ståle Sørensen i MDG og går inn for å beholde dagens byvåpen i nye Drammen kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags